Гледаме Вагнер на Панчеревското езеро

Софийската опера представя „Рейнско злато“ на 24 и 25 юли

Гледаме Вагнер на Панчеревското езеро | StandartNews.com

Мартин Цонев в ролята на Вотан, фото Виктор Викторов

Софийската опера представя „Рейнско злато“ от Рихард Вагнер на откритата сцена „Музи на водата“ на Панчаревското езеро. Естественият декор на романтичното езерно огледало дава нова визия на постановката на режисьора Пламен Карталов и художника Николай Панайотов – с изключителни български артисти и оркестъра на Софийската опера.

Специално за фестивала в Панчарево пристигат маестро Ерих Вехтер и световнопризнатият ни бас Мартин Цонев, който отново ще изиграе ролята на върховния бог Вотан. Участват още Бисер Георгиев, Румяна Петрова, Даниел Острецов, Петър Бучков, Стефан Владимиров, Силвана Пръвчева, Хрисимир Дамянов, Красимир Динев, Благовест Меки, Светозар Рангелов, Ина Петрова, Александрина Стоянова, Айла Добрева.

Оригиналната сценична реализация на вода, разкрива с нов блясък и замисъл избраното от режисьора необичайно място за спектакъла, а също и за целия цикъл на оперните и балетни фестивални вечери. 

Хиляди зрители от цял свят, присъствали на "Рейнско злато" в залите на Софийската опера, Болшой театър и Баварския фестивален театър във Фюсен, Германия, дадоха най-висока оценка за българската интерпретация на шедьовъра на Рихард Вагнер.

„Самата идея да бъде поставен цикълът „Пръстенът на нибелунга“ само с български певци показва голяма смелост“ – Андреа Мерли, списание „L’Opera“, Италия.

„Постановката е дръзка с невероятната си модернистичност и запленява зрителите така, че да следят напълно концентрирани случващото се на сцената до последния такт“ – Габриеле Хелбих, списание „Das Opernglas“, Германия.

„Музика, изобретателност, пеене, игра и поразителни визуални ефекти превръщат спектакъла в страхотен успех. „Рейнско злато“ е от „златен стандарт“ – Соня Рув-Увалиева, Великобритания.

Софийската опера очаква почитателите на Вагнер на 24 и 25 юли от 21:00 часа на лятната сцена „Музи на водата“ на Панчаревското езеро, за да съпреживеят едно вихрено и пъстро зрелище, което и днес остава все така неизчерпаемо, омайващо и предизвикателно. Цените на билетите са от 20 до 60 лева и са в продажба на касата на Софийската опера и балет и онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай