Филми, кулинарен театър и още в "Джобен фестивал"

Филми, кулинарен театър и още в "Джобен фестивал" | StandartNews.com

София. Поне по два филма на ден ще се прожектират на пролетното издание на "Джобен фестивал" - форума за кратки форми в изкуството в „Ателие Пластелин" от 9 до 11 май. Арт пространството се намира в София, на ул. „Цар Симеон" №48. 

За вече година и половина от съществуването му във фестивала взеха участие повече от 60 артиста от всички сфери на изкуството, с над 80 свои произведения, напомнят организаторите. А след края на този фест те ще се увеличат с нови 25 творби.

В това майско издание прави впечатление разнообразието от филми. Сред тях е „Аристократката" на Пламена Стаменова по мотиви от разказа на Михаил Зошченско, подготвен в класа на проф. Георги Дюлгеров и участвал на фестивала New wave. Друг филм ще ни накара да бленуваме за все по-приближаващото лято, да помечтаем за море, слънце и безгрижен живот. Елена Димитрова и Ана Вълчева ще ни преведат през целия път от сивия и скучен град до голяма синя надежда във филма на Владимир Андонов "Юлско утро". Ще видим и невероятната актьорска игра на Ивета-Луис Контрерас във филма „Париж" на Даниела Соколова и още много други.

Освен филмите ще можем да се насладим в буквалния смисъл на „Кулинарния театър" на Шеф Ради Стамболов, който се показва за първи път в България. Няма човек, изкушен от шоколада, който да не го познава и да не е запленен от виртуозните му умения в сладкарството.

Нов български университет ще представят работите на настоящите студенти в курсовете на доц. Възкресия Вихърова и доц. Зарко Узунов в програма Театър - „Чаплиниада" и „Сюрреалистично ревю". Както и "Сподели история със самотна обувка" на доц. д-р Деси Л. Бошнакова, „Театър в колата" на Рене Карабаш и продукцията „Playback - reloaded" с водещи д-р Антоанета Петрова и Сибила Серафим.

Освен това ще има много изложби, пърформанси, литературни четения в „Ателие Пластелин", което ни кани да заредим живота си с изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай