Фермер пази палката на Йън Пейс от "Дийп Пърпъл"

Фермер пази палката на  Йън Пейс от "Дийп Пърпъл"  | StandartNews.com

Кои са най-ефектните кандидати за шоуто на Нова "Фермер търси жена?" Повечето са млади и работливи момчета, които споделят обща страст към градинарство и животновъдство. Но им липсва само едно: хубавица къщовница.

Диман Рохлев, един от участниците във втория сезон на "Фермер търси жена", е горд собственик на палката на Иън Пейс, барабаниста на "Дийп Пърпъл". Младият фермер, който е и специалист по международно право, се сдобил с нея съвсем случайно - хванал я, докато бил на концерт на групата в зала "Фестивална" в София. Страстта му към рока го отвежда на много фестивали в чужбина, където слуша едни от най-известните банди. Признава обаче, че най-уникалното изживяване си остава именно концертът на изпълнителите на "Smoke on the water" в България.

Срещата му с фермерския занаят става съвсем случайно. Един ден, връщайки се от морето, минава през с. Голямо Дряново до Казанлък - толкова много му харесва, че решава да си купи къща там и да започне да отглежда орехи. Оказва се обаче, че орехите имат своята предистория в рода на Диман - прабаба му, която много време го е гледала, е именно от този край, където условията са изключително благоприятни за отглеждането на ядките.

Зърнопроизводител е баскетболен съдия

Баскетболен съдия пък е другият интересен участник, който се надява да открие своята половинка в ефира на Нова. Това е 24-годишният Петър от гр. Генерал Тошево, който е основен двигател в семейния бизнес със зърнопроизводство. Освен това обаче младият фермер е и запален баскетболист. Още от ученик играе в баскетболния клуб в Генерал Тошево, на който сега е и член на управителния съвет.

Цесекар е сред най-успешните
производители на череши

Отново спортен фен, но този път футболен, е и производителят на череши от Кюстендил Милен Порожанов. Той е твърд привърженик на ЦСКА. Въпреки любовта към червените обаче признава, че най-зрелищният мач, на който е присъствал, е бил "Лудогорец" - "Лацио", завършил с драматично равенство от 3:3. Именно Милен е участникът, срещал се с Ванга. Макар срещата им да се случва преди 20 години, когато самият той е на 20, и до днес помни всяка една дума, която пророчицата му казва. Току-що се бил разделил с ученическата си любов и страдал много. "Леля Ванга ми беше единствената надежда", спомня си той. Отишъл при нея в мразовит януарски ден - бил толкова съсипан, че дори не можел да си зададе въпросът. "Тя само сложи ръка върху захарта и каза: "Там за къде ке питаш нема да биде. Ама касметот ти се пази и он дома ке ти дойде. Само малко ке потраеш", разказва Милен.

Шампион по конен спорт

Конете са първата голяма любов на 25-годишния Ангел от Търговище. За първи път се качва на кон, когато е само на 3 години. Изживяването обаче му е напълно достатъчно, за да се влюби в тези животни. Следват първите уроци и състезания, а на 14 години става част от младежкия национален отбор по всестранна езда. По-късно идва и едно от най-големите признания - шампионска титла на юношеския шампионат по конна езда в Германия през 2004 г. Не титлите обаче, а емоционалните моменти с конете са това, което Ангел пази в съзнанието си. И до днес продължава да посещава своя първи кон - Рондо. Още при първата си среща Ангел успява да спечели доверието му. Няколко седмици по-късно двамата са неразделни, а Рондо постоянно търси неговото внимание. И до днес младият фермер помни думите на неговия треньор, който казва "Виновно животно няма. Виновен е ездачът или конегледачът". Затова и в общуването с конете Ангел се придържа към едно основно правило - да бъде спокоен, да няма викове или резки движения. Умението му да печели доверието на благородните животни е оценено дори в чужбина. Получава предложения от Норвегия и Белгия, където са впечатлени от таланта му като конегледач. Той обаче отказва да се възползва от тях. "Никога не съм искал да оставам в чужбина. Винаги съм изпитвал нужда да се върна в България", обяснява решението си да остане в родината. Днес Ангел се занимава с овцевъдство - гледа 26 овце, всяка от които има свое име. Особено силна е връзката му с най-малкото агънце - Чочко, който не тръгва никъде без него и постоянно го търси. Щастлив е, че е сбъднал най-голямата си мечта - да има животни и да се грижи за тях. Освен да развива стопанството си обаче, вече мечтае и за още нещо - да намери човек, с когото да може да споделя. Надява се да го открие с участието си във "Фермер търси жена".

До края на юли е срокът, до който дамите могат да изберат своя избраник сред десетимата фермери и да се опитат да го впечатлят, като му напишат писмо на fermer.novatv.bg/casting.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай