Джеръми Айрънс ще оглави журито на Берлинале

Престижният кинофестивал ще се проведе от 20 февруари до 1 март

Джеръми Айрънс ще оглави журито на Берлинале | StandartNews.com

Джеръми Айрънс бе обявен за председател на журито на Берлинале. Един от най-престижните кинофестивали ще се проведе от 20 февруари до 1 март в столицата на Германия и ще посрещне най-големите звезди и най-горещите премиери за началото на годината. Айрънс и колегите му ще изберат носителите на „Златна мечка“ и останалите награди. Той ще поеме щафетата от Жулиет Бинош, която оглави журито през 2019-а.

Айрънс участва за първи път на Берлинале с премиерата на „Предел на риска“ през 2011-а. „За мен е огромна чест и удоволствие да приема ролята на председател на международното жури. Това е фестивал, на който се възхищавам от години и винаги ми е приятно да присъствам“, коментира носителят на „Оскар“ в свое официално изявление.

Артистичният директор на феста Карло Чатриан допълва: „Неговият талант и изборите, които е правил досега като артист и гражданин, ме карат да се чувствам горд и го приветствам като председател на журито на 70-то издание на Берлинале“.

Айрънс печели своя „Оскар“ за главна роля в „Обрати на съдбата“ през 1991-а. Той е носител на „Златен глобус“ и „Еми“ за участието си в мини сериала на HBO „Елизабет I“, а последно се вихри в най-новия хит на телевизията - „Watchmen“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай