Дора Бонева показва спомените си

Дора Бонева показва спомените си | StandartNews.com

Пейзажи и портрети разкриват фината душа на дамата
Голямата художничка реди прекрасни платна в столичната галерия "Нюанс"

Дора Бонева ще разкрие душата си във вторник в столичната галерия "Нюанс". Тогава там ще бъде открита изложбата "Спомени". Голямата художничка показва великолепни платна с ликове и сюжети, преживени и изстрадани в радост и болка между 1939 и 2014 г.

Ценителите ще видят произведения от най-ранния й арт период до работи от тази година - рисунки от детството, образи на съвременници, които разкриват духовните връзки, които я сближават с тях. Пейзажите са от Родопите, Америка, Париж, Милано, девойките са с характерни български носии, кукерите са зрелищни. Всичко говори за философията на Дора - каквото и да се случва, винаги трябва да останем верни на красивото и доброто.

В кариерата на Бонева има награди и признания от артистичните среди по цял свят. Досега тя е подписала шестдесет самостоятелни изложби у нас и в чужбина. В края на 90-те участва в Есенния салон в Париж, а през 1994-1995 г. е гостуващ художник по покана на "Грифис арт център", Ню Лондон, Кънектикът, САЩ. Нейни картини има в сградата на ЮНЕСКО в Париж, в галерии и частни колекции в Европа, Япония, Израел, Латинска Америка и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай