Бивша кметица вае фигури на политици и ги троши

Бивша кметица вае фигури на политици и ги троши | StandartNews.com

Благоевград. Артистичната бивша кметица на благоевградското село Делвино Добринка Александрова пак привлече вниманието на медиите с поредната си творческа изява.

Самоуката скулпторка, чийто псевдоним е Бина Сандърс, в последните дни усилено вае фигури на политици от гипс. После пък ги троши за кеф.

„Надявам се, че ще разберат чувството ми за хумор. Имам статуетки на Пламен Орешарски, на Петър Стоянов, на Лютви Местан, на Надежда Михайлова. Истината е, че ми дойде до гуша тъпченето на едно място. Нито църквата ни е църква, нито държавата е държава. Затова чупя някоя и друга фигура я с чук, я с удар в земята. Правя го, за да ми олекне, да се отърва от гнева", твърди колоритната дама.

Тя ще подреди две изложби на 15 април в кметството на селото. „Хумористичната ще е с политическите фигури, тях ще продам за жълти стотинки на мераклиите да ги притежават. Реалистичната експозиция ще е с другите мои творби. Любимата ми е „Птиците". Озаглавила съм двете с едно име: „Началото на края в края на началото", обяснява Сандърс.

Бившата кметица пише и книга с работно заглавие „Палитра на чувствата", в нея разказва своята гледна точка за изобразителното изкуство, за възможността душата да почувства цветовете.

Докато беше кмет на Делвино, Добринка Александрова осигури помещение в кметството, където да се редят томове книги. Направи читалня за бабите. А селската конюшня превърна в галерия. Целта й е да докаже, че изкуството не е само в големите градове, а има своето място и на село.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай