Антъни Хопкинс с историческа номинация за "Оскар"

Той се превърна в най-възрастния актьор, борещ се за златната статуетка за най-добра главна мъжка роля

Антъни Хопкинс с историческа номинация за "Оскар" | StandartNews.com

Освен историческата номинация на Мария Бакалова за "Най-добра поддържаща женска роля", още един актьор си спечели място сред рекордите на Оскарите. Сър Антъни Хопкинс се превърна в най-възрастния актьор, борещ се за златната статуетка в категорията "Най-добра главна мъжка роля". Той беше номиниран за играта си в "Бащата", като филмът се сдоби и с номинация за "Най-добър филм" и "Най-добра поддържаща женска роля" в лицето на Оливия Колман.

В "Бащата" 83-годишният Хопкинс играе Антъни - симпатичен мъж, който се опитва да запомни събитията и хората около себе си докато се бори с деменцията. Оливия Колман влиза в ролята на дъщеря му Ана.

Досега Хопкинс е получил общо шест номинации за "Оскар", като печели през 1992-а за играта си в "Мълчанието на агнетата". През 2020-а попадна в категорията за "Най-добра поддържаща мъжка роля" за участието си в "Двамата папи". Другите му номинации са от 1994-а за "Остатъкът от деня", от 1996-а за "Никсън" и от 1998-а за "Амистад".

В момента Хенри Фонда държи рекорда за най-възрастен актьор, печелил наградата за "Най-добра главна мъжка роля", побеждавайки през 1982-а за "На златното езеро". Тогава той е на 76 години. Покойният Кристофър Плъмър пък остава най-възрастният печеливш в историята на наградите "Оскар", взимайки статуетката на 82 години и печелейки номинация на 88 за "Най-добра поддържаща роля". Разликата между Плъмър и Антъни Хопкинс е, че последният е номиниран в категорията "Най-добра главна мъжка роля" и оттам идва историческото му постижение, пише "tialoto.bg".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай