Актьор от "Клетката" и "Есента на демона" поставя порно

Веселин Петров режисира черна комедия от култов израелски автор

Актьор от "Клетката" и "Есента на демона" поставя порно | StandartNews.com

„П.О.Р.Н.О. – Публична организация за разтуха на обществото“ е премиерното заглавие на сцената в Yalta art room на 30 април. Спектакълът е черна комедия по скечове на култовия израелски драматург Ханох Левин. Режисьор е Веселин Петров -  актьорът от сериалите „Клетката“ и „Есента на демона“, печелил награда „Аскеер“ за изгряваща звезда и приз „Слави Шкаров“ за млад режисьор.

Пиесата осмива болестите на съвременното общество: липсата на емпатия, желанието за власт и надмощие, влиянието на медиите върху общественото мнение, себелюбието, жаждата за отмъщение, вещоманията, острата хипохондрия, и страховете от преждевременна смърт. Ханох Левин е най-разпознаваемият израелски съвременен драматург. Стилът в пиесите му е сравняван с този на абсурдистите Харолд Пинтър и Самюел Бекет, а в скечовете от “П.О.Р.Н.О.” присъстват като предизвикателство за общоприетите морални норми и темите за непостижимото щастие, и неизбежността на смъртта.

Композитор на музиката и звуковата среда е Мартин Каров - актьор и музикален ръководител в Сатиричния театър. Композирал е над 70 театрални постановки от 2005 г. до сега и има 2 номинации за „Аскеер“. Преводът от иврит е на Жозеф Бенатов. Сценографията и костюмите са на Ирена Дойчева, която работи и в киното. Участват Боян Петров, Василена Кънева, Майа Тинкова и Йордан Върбанов. „Правим театър, какъвто ни харесва, този, който чрез комедията говори за сериозните теми. Театър, след който зрителят не остава равнодушен“, коментират актьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай