5 теории за възкресението на Джон Сноу

Джон Сноу бе един от най-обичаните образи в сериала

5 теории за възкресението на Джон Сноу  | StandartNews.com

Зрители мислят как може да се съживи

Феновете на "Игра на тронове" са в шок от смъртта му

Авторът на "Игра на тронове" Дж.Р.Р.Мартин многократно е бил обвиняван, че голямата радост в живота му са сълзите на феновете. Мартин избива както намери за добре и когато му се прииска - главни и обичани герои в книгите отдавна си отидоха, а после гибелта им се пренася и в екранизацията. След последната неделя зрителите на най-гледаният сериал в света буквално са в траур - умря Джон Сноу, един от ключовите персонажи: вероятно само джуджето Тириън Ланистър е по-скъп на сърцето от него. А освен, че загина, Джон срещна смъртта по изключително банален начин - бе убит от неговите хора, които вече не го искаха за лидер. Зрителите са най-малкото недоволни, че ако Сноу е трябвало да умре, то е било възможно това да се случи по някакъв по-епичен начин, отколкото да бъде обявен за предател и злостно наръган. "Оцеля в толкова битки, понесе толкова приключения, сражава се със всякакви изроди, а накрая просто кама в корема и толкова", коментират по форумите. "Няма да се върна. Сценаристите ми казаха: "Мъртъв си". Няма вариант повече да участвам в сериала. Обикнах много Джон Сноу, но всичко приключи. Сега вече ще си търся нов филм, в който да участвам догодина. Имам много оферти. Нямам търпение да се впусна в нови начинания", заяви самият Кит Харингтън, който пет сезона играеше любимеца на зрителите.

Надеждата, че Сноу обаче не е мъртъв, дойде от самият му сатрап - авторът на поредицата. "Ако знам нещо за "Игра на тронове", е, че смъртта не е постоянна величина", заяви Дж.Р.Р.Мартин, който все още не е завършил поредицата и би могъл да възкреси образа. Думите му дадоха стартов изстрел на безброй теории на конспирациите, според които обичаният герой на Харингтън би могъл да се върне на екран. Ето кои са и най-ефектните варианти за неговото възкресение според феновете на сериала.

1. Превръща се в бял бродник

Мрачен и депресиращ вариант, но никога не е изключен, особено за жестоката вселена на "Игра на тронове". Сноу би могъл да бъде възкресен без памет за миналото си на човек, като истинска машина за убиване, каквато са белите бродници. Перспективата на безмозъчно зомби е по-ужасяваща от смъртта, но пък зрителите вероятно биха останали доволни при подобна тъмна развръзка.

2. Някой идва на помощ

Чисто теоретично, ако в момента, в който Сноу беше наръган от неговите хора, някой по-добросърдечен към персоната му се е запътил към мястото на посичането, то има вероятност да го спаси. Раните на Джон са дълбоки, но ако следващият сезон започне именно със спасяването му в последния момент, то Сноу би могъл да оцелее занапред. Трудно е обаче да стане така, понеже вариантът е прекалено евтин и свръхупотребяван в безброй други сериали - от типа "мислехте, че е умрял, но не е".

3. Ако е Таргариен, може да се прероди

Потеклото на Джон Сноу все още не е съвсем известно. Ако се окаже, че има таргариенска кръв обаче, нещата стават доста интересни. Както знаем от опита на Денерис, досега с огън е най-пречистващото и благотворно нещо, което може да се случи на таргерианския род. Според мнозина изкъсо наблюдаващи сериала, наличието на магическата кръв означава, че Сноу би могъл да се възроди като феникс, ако например неговите хора тръгнат да изгарят тялото му. А те по всяка вероятност ще го направят. Би могло да излезе съвсем епична сцена от това.

4. Мелисандра го вдига от смъртта

Мелисандра е повече от загадъчен образ. Със сигурност между нея и Джон имаше някаква искра, но буреносните събития не дадоха шанс да се случи нещо между двамата. Сега, когато Станис е мъртъв, Мелисандра се нуждае от нов месия. В третият сезон се бе появил един лечител на име Торос, който бе възкресил шест пъти човек от смъртта. Е, Мелисандра има стабилни връзки с въпросния Торос и е възможно да се възползва от уменията му, за да съживи и Сноу.

5. Прероден като вълк

Когато Джон умира в книгите, последната му дума е "Призрак". Това е името и на вълка. Мелисандра има едно пророчество в книгите: "Той беше човек, след това вълк, сега отново е човек". Остана неясно какво значи това, но много виждат връзка със Сноу. Затова не е изключено при странна магическа развръзка, Сноу да приеме образа на див вълк за някакъв момент, докато не бъде разомагьосан и придобие отново човешки облик.

Разбира се, може всички тези варианти да са просто резултат от неспособността да приемем края на толкова симпатичен персонаж. Но спомнете си шока при смъртта на Нед Старк. Още тогава зрителите се чудеха какво повече има да му гледат на тоя сериал, при положение, че са затрили главният герой бързо-бързо. Пет сезона по-късно обаче никой не си спомня за клетия Нед, а сериалът продължава да е най-гледаното нещо на планетата. Така че същото може да се случи и с Джон - сценаристите ще предложат достатъчно атрактивни събития, че да забравим за кончината му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай