36-те маймуни предлагат утопия

36-те маймуни предлагат утопия | StandartNews.com

София. "Рея" е новото заглавие в репертоара на организацията, наречена "36 маймуни". Мултимедийният моноспектакъл ще потопи публиката в научнофантастична антиутопия на 17 и 18 декември от 19 часа в "Червената къща".

Бъдещето, към което сме се устремили, винаги е предизвиквало интерес, но същевременно и много въпроси. Какъв е смисълът на човешкото съществуване в днешното силно зависимо от икономиката общество? Какво се случва, когато връзката между човека и природата е прекъсната и всичко се случва по предварително зададена математическа формула?
Зрителят ще стане част от отговорите на тези въпроси, съпреживявайки антиутопичния свят. В него личността се заличава и източниците на емоции се свеждат до минимум. Медицинските прегледи решават кога жената е готова да изпълни дълга си към държавата, а органични дървета могат да бъдат поръчани по телефона.

Животът на Рея обаче никога повече няма да бъде същият, след като тя завърже много особено приятелство - с дърво.
"Рея" е продължение на едноименната миниатюра, част от петото издание на платформата на "36 маймуни" - "ПроТекст 5: НАВРЕМЕ", което се случи през есента на 2012 г. в Централна минерална баня и получи номинация за "Икар" за сценография.

Петко Стоянов е режисьорът, който дебютира в съавторство с добре познатата на зрителите Здрава Каменова. Цената на билетите е 8/6 лева.

Актрисата е Надежда Панайотова, а гласовете са на Здрава Каменова и Кирил Бояджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай