Уникален цирк! Гласоподавател изяде разписката

Така е вписано в секционния протокол

Уникален цирк! Гласоподавател изяде разписката | StandartNews.com

За уникален случай в историята на изборите у нас съобщава БНТ - жена изяде разписката си за гласуване в София. Пред погледите на полицаите, които охраняват изборния процес, тя сдъвкала и глътнала разписката, за да не я предаде на представителите на секционната избирателна комисия.

Случаят е прецедент в историята на изборите. За да може разписката все пак да бъде записана в официалния протокол за изборите, членовете са написали на мястото на номера й изречението "изяде разписката".

Екшън сцената като от филм се разиграва в столичната 9-та Френска гимназия. В 18-та секция около 9 часа сутринта дама на 74 години влиза с желание да гласува.

Даде личната карта, отиде да гласува на машината, след това обаче не пожела да ни остави разписката, взе си разписката, гонихме я по стълбите до първия етаж, щото ние сме на третия и тя глътна и сдъвка разписката. Оставихме я при полицаите и се обадих на РИК, защото аз 25 години съм председател на Секционна избирателна комисия, такова чудо не ми се е случвало, разказва Снежина Ангелова, председател на 18 СИК.

В изборните правила няма разписани указания как се реагира в подобна ситуация.

От РИК ми отговориха, че трябва да напишем в списъка, че е глътнал разписката и да се разпишем цялата комисия. След това потърсих съдействие на МВР и не знам по-нататък как ще броим бюлетините и какво ще стане, допълва Снежина Англеова, председател на 18 СИК. Една бюлетина не трябва да ни излезе и тя ще е глътнатата бюлетина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай