Кирил Петков готов с министри и главен прокурор

Подписва споразумение с Демократична България и коалицията на Манолова

Кирил Петков готов с министри и главен прокурор | StandartNews.com

Лидерът на „Промяната продължава” Кирил Петков обяви, че формацията му ще подпише предизборно споразумение с „Демократична България” и с „Изправи се.БГ! Ние идваме”.То ще включва принципи за управление, които трите партии ще спазват, ако влязат в новото Народно събрание и направят правителство. Принципите са да не се повишават данъците, да се смени главният прокурор, здравеопазването и образованието да бъдат национален приоритет, каза Петков пред бТВ. Така хората, които гласуват за която и да е от трите партии, ще знаят какво да очакват от тях след това, обясни той. И каза: „Това е своеобразна коалиция”. След изборите „Продължаваме промяната” може и да разговаря с „Има такъв народ”, но към партията на Слави Петков доста по-резервиран, отколкото спрямо   „Демократична България” и с „Изправи се.БГ! Ние идваме”.

Кирил Петков дори описа как си представя правителството, което трите партии ще направят.

"Аз много бих се радвал правосъдието да е на „Демократична България” и техен да е министърът. Нормално е също на „Изправи се.БГ! Ние идваме” да е социалното министерство. каза бившият служебен министър. Той вече обяви, че транспортното министерство би поверил на своя приятел, собственикът на „Еконт“.

"В един мечтан за мен свят ще имаме 121 депутати в парламента, Румен Радев ще си е президент, а Лозан Панов ще стане главен прокурор", заключи Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай