Гард Инвест: Kaufland ни помага да предлагаме качествени зеленчуци

Семейство Добреви, които обработват 150 дка плодородна земя, са един от дългогодишните партньори на компанията

Гард Инвест: Kaufland ни помага да предлагаме качествени зеленчуци | StandartNews.com
  • Добри Добрев, Стоян Берберов и Пламена Добрева са семейство български производители, които обработват 150 дка плодородна земя в района на гр. Раковски, област Пловдив.

Kaufland България си партнира с български производители от над 12 региона в страната, като по този начин подкрепя родното производство и предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци. Само през 2020 година веригата е продала 48 милиона килограма продукция на български производители.

Семейство Добреви са един от дългогодишните партньори на компанията, който години наред осигурява свежи български марули и други видове зеленчуци за любимите пролетни салати.

Историята им започва преди 21 години, когато фирмата „Гард Инвест“, тогава собственост на родителите им, закупува Оранжериен комплекс „Раковски“. Днес управлението е в ръцете на Стоян, Пламена и Добри, които вече 9 години обработват оранжерийни площи от 150 дка. Отдадени изцяло на семейното стопанство с много грижа, старание и любов отглеждат български зеленчуци – предимно марули, краставици и домати.

„Най-голямото предизвикателство сред отглежданите от нас култури са краставиците“, споделя Добри. „Те са като дете – изискват много грижа и внимание, защото са много взискателни – отглеждат се при определена влажност и при строг температурен режим“. Въпреки това семейната фирма не се отказва от производството на краставици, дори напротив – отглежданите от тях краставици са с изключително високо качество.  Производството на Гард Инвест е сертифицирано по международния стандарт Global G.A.P, който налага практики за устойчиво земеделие и гарантира качеството на произведената продукция.  

От 7 години семейството има до себе си верен партньор в лицето на Kaufland България. Търговската верига дефинира чрез предварителни договори обема продукция, който ще изкупи, като по този начин Добри, Стоян и Пламена работят със спокойствието, че тяхната продукция ще намери реализация, а това им дава възможност да се фокусират изцяло върху качеството на своята стока.

Българският асортимент винаги е бил приоритет за Kaufland България. Компанията се стреми всяка година да надгражда предлагането на български плодове и зеленчуци, като по този начин успява да отговори на все по-голямото търсене на родна продукция. Успоредно с това веригата отговаря и на изискванията на клиентите за качество, прилагайки  стриктен многостепенен контрол по цялата верига на производство на плодовете и зеленчуците - от избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите, през отглеждането им, до тяхното съхранение и излагане на рафтовете в хипермаркетите.

Историите на още български производители, с които Kaufland си партнира, можете да намерите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай