БГ производители влизат в големите вериги с високо качество

BILLA България винаги е подкрепяла родното производство

БГ производители влизат в големите вериги с високо качество | StandartNews.com

Пътят до щандовете в магазините понякога е истинско предизвикателство за малките български производители. Позиционирането на пазара е нелека задача и затова е особено важно да имаш добри партньори, които да те подкрепят. Търговските вериги в България работят все по-активно, за да осигурят възможност на родните производители да навлязат на големия пазар. Най-важното, което се очаква от тях, е продуктите им да отговарят изцяло на високите стандарти за качество на веригите.

BILLA България е първата международна верига супермаркети в България, която още от стъпването си у нас дава възможност на много производители в страната да предлагат стоките си на големия пазар. Вече цели 20 години компанията работи в партньорство с местните производители и им помага да развиват бизнеса си. В момента търговската верига си партнира с над 460 родни производители.

На щандовете в супермаркетите на BILLA могат да бъдат открити повече от 150 вида български колбаси и месни деликатеси, прясно свинско и пилешко месо, над 100 артикула сирена и кашкавали, български сезонни плодове и зеленчуци и богато разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки, също произведени в България.

„BILLA България винаги е подкрепяла родното производство. Виждаме големи предимства за нашите клиенти от партньорството ни с местните производители. Затова през годините не просто сме им давали възможност да предлагат продуктите си на нашите рафтове, но и сме ги стимулирали да разработват и подобряват бизнеса си. BILLA е и една от първите вериги в страната, която предоставя ноу-хау на партньорите си и им споделя успешни международни практики“, споделя Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

BILLA не престава да следва дългогодишната си политика за подкрепа на местните производители и непрестанно разширява мрежата си от регионални доставчици. Важно е те да спазват строги изисквания за производство, които да гарантират на крайния клиент добър вкус, високо качество и достъпна цена. Ето кои са част от критериите на BILLA за партньорство с български производители:

Качество на продуктите

Качеството на продукцията стои в основата на доброто и стабилно партньорство с българските производители. BILLA държи нейните доставчици да покриват всички необходими законови изисквания за качество и безопасност на храните в зависимост от спецификата на продуктите. За производство на продукти, собствена марка на BILLA се изисква и сертификат IFS. Разбира се, BILLA също се стреми да помага на малките производители да подобряват качеството на стоките си. Например, предоставя безплатно схеми за растителна защита на земеделците, които отглеждат плодове и зеленчуци за марката BILLA Градини. По този начин продукцията е с минимални или нулеви стойности на остатъчни количества пестициди. Също така помага на много български производители да се сертифицират по международни стандарти за качество.

Количество на продукцията

Освен с големи български доставчици, BILLA е силно ориентирана и към работа с по-малки производители. Обемът на производство не е водещ при избор на доставчик, възможно е поставяне на продукти само в определени обекти от веригата.

Оптимизирани доставки

За да осигурява богато разнообразие и клиентите да се радват на винаги заредените магазини, BILLA работи със специално разработена система за доставки. Всеки партньор на компанията трябва да отговаря на изискванията за честота на доставките и навременно предоставяне на продукцията в складовете и в магазините на веригата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай