Започва Джаз-фестивалът в Стара Загора

Започва Джаз-фестивалът в Стара Загора | StandartNews.com

В сряда от 19 часа с изпълнение на фестивалния химн "Зара джаз фанфари" от Любомир Денев ще бъде открито четвъртото издание на международния фестивал "Джаз форум Стара Загора". До края на седмицата старозагорци и гости на града ще се насладят на редица джаз изпълнения в центъра, където ще бъде сцената.

Първи на ще се качат младежите от специално създадената за фестивала студентска формация "Джаз Бъдеще", които са възпитаниците на НМА, НБУ и Миланска музикална консерватория „Дж. Верди". Вокалният джаз и красотата на акапелното пеене ще представи ансанбъл "Спектрум" във втората част на програмата с участието на Боряна Йорданова, Мая Вълчева, Кирил Петров, Янко Янков, Константин Бейков. За първи път пред публика ще звучи вокално-инструменталната "Сюита". Финал на първия фестивален ден ще поставят неудържимата Милица Гладнишка и момчета от Михаил Йосифов секстет, които обещават пищен музикален спектакъл, изпълнен с музикални препратки към различни жанрове.

"Джаз форум Стара Загора" се организира от Община Стара Загора и фондация "Джазтет". Всички събития са безплатни за публиката, а събитието ще се случи сред естествения декор на античния форум "Августа Траяна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай