Васко Василев опъва лъка за турне

Васко Василев опъва лъка за турне | StandartNews.com

Васко Василев, концерт-майсторът на Кралската опера в Лондон, започва турне из родината. Стартът на поредицата "Cinema сoncertos" е на 25 август, понеделник, в Сандански.

Цените на билетите са между 10 и 50 лв. Началният час за всички концерти е 20 часа. Виртуозът ще заложи отново на хитове от филмовата музика. В сетлиста му влизат пиеси от саундтраците на ленти като "Модерни времена", "Скайфол", "Мисията невъзможна" и "Кръстникът" и други. "Винаги съм искал да направя лятно турне и никога досега не съм успявал да намеря време и възможност за това. Бях безкрайно щастлив през ноември миналата година, когато обиколихме страната със серията концерти филмова музика. Така не ми се искаше да свършва. Много хора не успяха да се доберат до билети, защото залите са малки и с ограничен капацитет", сподели Васко Василев.
Ето ги и другите дати:
27 август - Пловдив
28 август - Бургас
29 август - Варна
30 август - Велико Търново
31 август - Русе.

Огнено шоу в морето на Каварна

Фестивал на фойерверките събира любителите на ефектните пукотевици в Каварна днес и утре на централния плаж на морския град. През двете вечери феновете ще могат да видят светлинни шоута от различни по вид, размер, цветове и форми фойерверки. В тазгодишното издание на фестивала пиротехнически ефекти ще демонстрират пет фирми, една от които е от съседна Румъния. Зарята ще се изстрелва от буна 1 и буна 2 на плажа, а едното от представленията ще бъде от морето.

Огненото шоу и тази година ще бъде гарнирано със специална музикална програма, която ще започне в 20,30 часа. Първата вечер за настроението на присъстващите ще се грижат DJ Rossco и Ангел и Моисей, а втората е поверена в ръцете на Стенли и Людмила Сланева и Румънеца и Енчев. Рапърите ще представят последния си хит "Лято", в който участва и Кметъла Цонко Цонев. Водещи през двете вечери ще бъдат Ернестина Шинова и Красимир Добрев.
Атрактивният фестивал се провежда за втори път.

Платно от детски рисунки ще развяват в Бургас

Впечатляващо корабно платно, изработено от детски рисунки, е една от над 50-те инициативи, които се подготвят в рамките на Детския панаир в Бургас на 23 и 24 август. Най-големият детски фестивал по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др., които ще се провеждат в Морската градина и на сцена Охлюва от 10 до 18 часа. Децата ще могат да се включат в познатите вече ателиета грънчарство, тубизъм, ебру, декупаж, отпечатъци, пискел арт и др.

Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.

Орлин и Белослава атакуват Варна

Summer Jam е озаглавен летният формат, който събира някои от поп звездите ни в един концертен спектакъл. Обединяваща творческа фигура и идеен вдъхновител на проекта е композиторът Живко Петров, а звездите на сцената ще бъдат Орлин Павлов, Белослава и Любо Киров. В бенда още се разписват Веселин Веселинов - Еко, на баса, Димитър Семов, на ударните. Акустичен привкус ще добавят класическите музиканти от "Арена квартет", а специални гости ще бъдат виртуозният китарист Ангел Дюлгеров и темпераментният перкусионист Калин Вельов.

Първата дата е 25 август във Варна, а втората е 6 септември в Бургас. Концертите ще бъдат на сцените на летните театри в двата морски града.
Цените на билетите са между 20 и 40 лева.

Фестивално-конгресен център-Варна
Кино:
22 - 28 август, зала "Европа", от 17,30 и 19,30 часа
"Преди полунощ"
22 - 28 август, зала 6, 18 и 20 ч
"Преди залез" - филм на САЩ
За децата:
23 и 24 август, зала 6, 16 ч
"Фреди Грозника" - детски анимационен филм на Дания
На 23 август Васил Найденов ще пее в Palm Beach в морската столица

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай