Светът скърби за Принс

Светът скърби за Принс | StandartNews.com

Фенове от цял свят отдават почит на поп идола Принс. Легендарният музикант почина внезапно вчера на 57 години.

На фона на слухове, че причината за смъртта на певеца може да е свръхдоза, милионите му фенове по цял свят го изпратиха на последния му път с цветя и позитивни послания.

Сайтът TMZ, който специализира в слухове за знаменитости, обяви тази сутрин, че шест дни преди смъртта си, поп-иконата Принс е потърсил медицинска помощ във връзка с предозиране с наркотици.

Официално обявената причина за кончината на певеца са усложнения след прекаран грип. Той беше намерен безжизнен в асансьор в звукозаписното си студио.

За днес е насрочена аутопсията на 57-годишната легенда, която ще установи със сигурност причината за смъртта му, съобщава БНТ.

Слуховете за подробностите около кончината на Прис не попречиха на милиони негови почитатели по цял свят да изразят мъката си от новината и да почетат паметта му. Хиляди се събраха пред имението му в Минеаполис, за да оставят цветя, балони и бележки с послания към покойния музикант. Космическата агенция на Съединените щати пък публикува снимка на пурпурна мъглявина в съзвездието "Телец" в памет на Принс.

Новината предизвика реакции и от редица известни личности и дори политици. Американският президент Барак Обама заяви, че светът е изгубил една творческа икона. Певицата Мадона пък го определи като "истински визионер" и вдъхновение за милиони по цял свят. Микроблогинг мрежата "Туитър" стана мястото, на което мъката си споделиха Мик Джагър, Селин Дион, Ръсел Кроу, Крис Дженър, Спайк Лий, Деми Ловато и още много знаменитости.

Роден на 7 юли 1958 г. с името Принс Нелсън, той е активен още от края на 70-те години, но постига международна слава през 80-те най-вече с всепризнатия му албум и едноименен хит „Purple Rain". Емблематични негови парчета са също „Kiss", "Cream" и много други. Певецът има 7 награди "Грами", един "Оскар", както и цели 39 студийни и 6 концертни албума, в които преминава през смесица от различни стилове, като е най-добре познат със своя микс между фънк и синтпоп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай