Принс работил 154 часа без сън

Принс работил 154 часа без сън | StandartNews.com

Само за четири дни след смъртта на Принс продажбите на албумите му по света скочиха с 42 хиляди процента, а песните му оглавиха чартовете, стана ясно от данни на компанията на певеца Nielsen music. Компилацията "The Very Best of Prince" от 2001 г., в която са събрани най-големите му хитове, пък оглави седмичния чарт на "Билборд". На второ място е класическият му албум "Purple Rain" от 1984 година, пише АФП. Друга компилация с хитове на звездата, тридисковата "The Hits/The B-Sides", влезе в класацията под номер 6.

Безжизненото тяло на поп легендата беше открито в имота му "Прейсли парк" в американския щат Минесота в четвъртък, близо 12 часа след като за последно е бил видян жив. Същевременно се появиха информации, че непосредствено преди смъртта си Принс не е спал над 6 денонощия. "Работил е 154 часа без почивка. Бяхме заедно предишния уикенд", заяви Морис Филипс, съпруг на сестрата на певеца Тайка Нелсън. А работещи в музикалния магазин "Електрик Фитъс", който Принс посетил в съботата преди смъртта си казват, че певецът не изглеждал в кондиция. Ден преди това той беше приет по спешност в болница, съобщената причина, за което беше грип. "Всички, с които говорих, заявиха, че той е изглеждал блед и извън обичайната си форма", заявява продавачът Макс Тимандер. От магазина Принс си купува 6 диска - "Talking Book" на Стиви Уондър, "The Time Has Come" на "The Chambers Brothers", "Hejira" на Джони Мичел, "Inspirational Gospel Classics" на "Суан Силвърстоунс", "The Best Of Missing Persons" и "Santana IV" на Карлос Сантана. Магазинът в родния на певеца град Минеаполис е разпродал наличните копия на негови албуми само 2 часа след смъртта му, заяви още Тимандер.

В soundcloud.com пуснаха аудио от последния лайв на легендата във "Fox Theatre" в Атланта, където той има два концерта седмица преди да почине. Легендарният музикант изпълнява там соло сет на пиано, който обхваща песни от цялата му кариера. Турнето му се казва "Piano & A Microphone", а сред песните в последното му участие е и кавър на "Heroes" на Дейвид Боуи. Вечерта завършва с култовата "Purple Rain".

В чуждата преса се появиха и твърдения, че в бизнес делата на гениалния музикант е царял хаос преди смъртта му. Той често сменял адвокатите и съветниците си, поради което не е имал добър контрол върху империята си. Предполага се, че е оставил наследство от 300 милиона долара, но сумата може да се окаже и наполовина по-малко, пише сайтът TMZ. Принс няма преки наследници и сега адвокатите и неговите роднини ще трябва да въведат ред във бизнеса и да се установи кой ще наследи правата върху огромното му и безценно творчество.

Музиканти по света продължават да отдават почит към малкия голям Принс. Елтън Джон направи прочувствено изпълнение в памет на своя близък приятел по време на концерт в "Сизър Палас" в Лас Вегас в неделя. Британската звезда нарече Принс "пурпурен воин" и каза, че той е бил "неповторим" като изпълнител. След това сър Елтън изпълни парчето "I Guess That's Why They Call It the Blues", което написа през 80-те. През цялото време на осветената в лилаво сцена бяха показвани снимки на Принс.

Първата песен, която Брус Спрингстийн изпълни, след като се появи на сцената на Барклис център в Бруклин, беше "Purple Rain". Американският рокаджия заяви, че винаги е бил фен на Принс, въпреки че двамата не са имали общи музикални проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай