Откриват Детската Евровизия

Откриват Детската Евровизия  | StandartNews.com

Началото на Детската Евровизия в България ще бъде дадено на специална церемония днес в НДК. Откриващото събитие ще започне в 20:45 часа и ще бъде предавано на живо по БНТ1.

Както БНТ информира, в израз на съпричастност към трагедията в Париж и обявения тридневен траур, галавечерта бе отложена. Макар и с два дни закъснение, делегациите от 17-те участващи държави ще преминат по червен килим като истински звезди. Там те ще бъдат посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова, изпълнителния директор на Детска Евровизия Владислав Яковлев и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Водеща на церемонията е Йоанна Драгнева. Популярната певица, която представи България на Евровизия 2008, ще разговоря с всеки един от младите изпълнители. Атрактивно 3D mapping шоу върху сградата на НДК ще представи участващи държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого. По червения килим ще преминат и звездите на миналогодишното издание на Детската Евровизия - победителят Винченцо Кантиело и завършилите на второ място Крисия, Хасан и Ибрахим.

В самото начало телевизионните зрители ще имат възможност да се насладят на автентични фолклорни произведения и композиции върху фолклорни мотиви.

Запазено място в събитието има и водещата на Детската Евровизия 2015 Поли Генова. Заедно с 24 деца от детска формация „Бон-Бон", тя ще изпее популярни хитове от „Евровизия". В заключителните минути на шоуто Крисия ще изпълни химна на тазгодишната Детска Евровизия - #Discover, на фона на истинска огнена феерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай