Четвъртък,

Музиканти от Австрия с концерт в Благоевград

От: Failed to load user -
709
Музиканти от Австрия с концерт в Благоевград
A
A
A

Благоевград. С концерта на младите таланти от група „Алма" Благоевград стана част от XVIII Австрийски музикални седмици. Проявата, която е част от програмата на Пролетен фестивал – Благоевград 2014 и кандидатурата на Благоевград, София, Кюстендил и Перник за „Европейска столица на културата", предизвика голям интерес.

Официален представител на гостите бе зам.-посланикът на Австрия Волфганг Кучера. Той изказа радостта си от топлото посрещане в Благоевград и сърдечно благодари на българите, които помагат за осъществяването на тази амбициозна програма.

„Така поддържаме важните за Австрия контакти с градовете и областите на България. По този начин заздравяваме и разширяваме двустранните взаимоотношения", заяви дипломатът.

Концертът на група „Алма", която в превод означава „Душа", вдъхнови зрителите. В нея са петима млади музиканти с композитор Юлия Лахерсторфер - цигулка и пеене, Евелин Майев - цигулка и пеене, Мари-Терез Шиклер - акордеон и пеене, Марлене Лахерсторфер – контрабас и пеене, които свирят и пеят заедно от 2011 г.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Концерт

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички