Хорът на Турецкий се завръща с изненада

Хорът на Турецкий се завръща с изненада | StandartNews.com

Най-известното в света руско музикално шоу - Хорът на Турецкий, подготвя невероятна изненада за зрителите на концерта си в София на 7 април. Прословутата група ще пее и танцува за втори път пред българската публика на сцената на зала 1 на НДК. Първата й среща с нея беше зашеметяваща и незабравима. Препълнената зала танцуваше и празнуваше с прекрасните изпълнения на музикантите. Ръководителят на състава - маестро Турецкий, обеща, че ще пази тайната на шоуто до последния момент, защото тя е част от юбилейния концерт на руския ансамбъл. За да отбележат 25 години от своя творчески път, певците предприеха грандиозно турне - от Москва до Арахангелск, през Лондон, Ню Йорк, Тел Авив и Рига.

Както е известно, в Хора на Турецкий са събрани десет солисти с различни по тембър мъжки гласове. Повечето от певците, както и самият маестро Турецкий, са заслужили артисти на Русия, удостоени с престижното звание заради забележителните си кариери, уникални гласови данни и прекрасни изпълнения. Десетте таланта са любимци на руската публика и без тях не минава нито един празничен концерт в Кремълската зала. Арт групата има в репертоара си над 50 000 песни от различни жанрове - от опера и оперета до поп и рок, както и любимите песни от близкото минало, градски шлагери, руски романси, еврейска класика.

Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави - от най-ниския - бас профундо, до най-високите - тенор алтино и контратенор, които успешно заменят женски гласове. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай