Дебнат Лили и Мариус за автографи

Дебнат Лили и Мариус за автографи | StandartNews.com

Поп примата и Куркински са сред най-обожаваните звезди на "Аполония"

Целият Созопол и половин бургаска околия ще се струпат довечера в Амфитеатъра на "Аполония". Там, за първи път в 30-годишната история на арт фестивала, ще излезе Лили Иванова в целия си блясък.

Под открито небе ще звучат емблематични хитове - "Реквием", "Икар", "Ела", "Искам те", "Рокля на цветя", "Без правила", "Щурче"... На сцената с попзвездата ще се качат Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас), Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (ударни). Билетите на цени между 40 и 60 лева отдавна свършиха. Късметлиите разчитат, че ще пуснат талони за правостоящи. Феновете са по петите на Лили с надеждата да получат автограф и усмивка от нея. Папараците пък я дебнат на всяка крачка. Неслучайно няколко внушителни бодигардове са в услуга на певицата. Лили е избрала да живее в красива и голяма къща край брега.

Другият особено обожаван артист в Созопол е Мариус Куркински. Той е в програмата с най-новия си моноспектакъл - "Сънят на смешния човек" по Достоевски. Човекът оркестър също не може да се отърве от почитатели, които го дебнат за бърз подпис. "Още през 1993-а участвах в "Аполония". Предпочитам класическите автори, преминали през епохите и доказали своето облагородяващо въздействие върху тези, които се докосват до тях и стават по-добри. Аз съм човек, който превежда текста през времето. Моноспектаклите са моят живот. Изпълнявам ги специално за хората в салона. Това е среща между две души - на артиста и зрителя. Въпреки нечовешките условия на живот в страната, хората търсят изкуство - учуден съм от това. Но апелирам да задържат духа си. Не може една страна да е само смърт, страдание и болка. Трябва и това да се пребори и да се намери време за същността на човека", каза Мариус пред камерите на БНТ.

3-ти септември беше денят на БНР на "Аполония". Пред Амфитеатъра са разположени арт инсталацията "Радиото" и фотоизложбата "Историята на БНР в кадри". Публиката може да види как се реализират предаванията в откритите студиа. Автори, които работят в радиото, вчера четоха свои творби на централната улица - Елица Виденова, Силвия Чолева, Иво Тодоров... Радиопоезията беше съчетана с невероятните изпълнения на Гюлсюм Али, звукорежисьор в Радио Бургас. Концертът Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и Васил Петров е сред перлите в афиша на феста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай