Британска инвазия на SPIRIT-а

Британска инвазия на SPIRIT-а | StandartNews.com

Неостаряващите STEREOMCs, новата голяма звезда на Великобритания KWABS и белгиецът MILOW ще участват в Spirit of Burgas. Заедно с тях ще се изявят и едни от най-добрите български, румънски и македонски групи, съобщиха организаторите.

На 7-ми август мега звездата Robbie Williams ще оглави сцената на фестивала с двучасовото си шоу, част от турнето LetMeEntertainYou. Освен него обаче, родната публика ще има възможността да чуе и наскоро нашумелия KwabenaAdjepong, по-известен като KWABS. Сравняваният със Seal британец с нигерийски произход, е считан за следващата най-голяма звезда на острова. С хитовете си "Walk","LastStand" и"Perfect Ruin", Kwabs за кратко време оглави повечето Европейски класации. Наричан от критиците „феномен", 24 годишният KWABS идва с цял бенди едночасов сет, специално подготвен за фестивала.

Преди KWABS на сцената ще видим и изпълнителя на един от най-големите хитове на 2008-ма. Авторът на един кавър, който надмина дори оригинала си, макар и дело на звездните 50 Cent, JustinTimberlake и Timbaland. Именно акустичната версия на "AyoTechnology" в изпълнение на Milow ще зазвучи и в Бургас. За последните няколко години белгийският изпълнител и текстописец се превръща в едно от най-вълнуващите имена от музикалната поп сцена. Обявен за „най-добър белгийски артист" от MTV, Milow ще внесе романтика с лиричното си изпълнение под небето в Бургас.

В първия ден ще видим и STEREO MCs, които още с първото си появяване на родна земя завладяха сърцата на хиляди. Култовата банда изгрява през далечната 1985г., когато рязко обръща посоката на хип-хопа с мощен саунд, смесвайки брейкбийт, фънк, соул и рап, който по-късно светът ще нарече брит-хоп. Именно с хитове като "BlackGold" и "Connected", колоритните STEREO

MCsще разтресат бургаския плаж, докато фойерверките от шоуто на Роби Уилямс са все още в небето.

Сцената на „НА ТЪМНО" също е подготвила богат списък с артисти. Там ще видим както любими родни групи, така и артисти от съседките ни Румъния и Македония. Сред първите потвърдени имена са BASSKA (Румъния),ConqueringLion (Македония), Миленита, KotarashkyandTheraindogs, Ogi 23, Мерудия, Северозападняците, Rebelites, DJBalcanMashиToyLetters.

Организаторите са потвърдили и хедлайнер за 8-ми август, който ще бъде обявен до края на месец май, като засега издават само, че това е британска група, обявена за една от най-добрите на 21-ви век.
Промо-билетите на цена от 150 лева за двата дни на фестивала ще се продават до 17.05, а от 18.05 цените стават 150 лева за 7-ми август, 60 лева за 8-ми август и 180 лева за целия фестивал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай