18-хилядна публика извика Бочели 4 пъти на бис

18-хилядна публика извика Бочели 4 пъти на бис | StandartNews.com

Великолепно партньорство на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио

Невероятният италиански тенор Андреа Бочели очарова 18-хилядната публика на стадион „Българска армия" снощи. Грандиозният концерт събра феновете на популярната оперна музика за едно от музикалните събития на годината. В партньорство с елитните Оркестър и Хор на Класик ФМ радио с диригент маестро Марчело Рота, Бочели показа върхова форма и представи някои от най-големите си хитове. Възторгът на слушателите накара певеца да излезе на бис цели 4 пъти, за да разчувства своите почитатели докрай.

Програмата на вечерта бе разделена на две части, като в първата прозвучаха прочути оперни арии, дуети и хорове - любими мелодии от „Трубадур", „Риголето", „Травиата" на Верди и „Бохеми" от Дж. Пучини. Вместо предварително обявеното сопрано Светла Василева, на сцената с Бочели излезе италианската певица Алесандра Марианели, която изпълни ария от операта „Ромео и Жулиета" от Гуно, а заедно с Бочели – дует от операта „Бохеми" и наздравица от „Травиата".

Впечатляващата с мащабите си сцена и висококачествено озвучаване, осигурено от екипа на Бочели, бяха допълнени от ефектни клипове, създаващи неповторима атмосфера. Оркестърът и хорът на Класик ФМ радио показаха за пореден път висока класа и професионализъм, които бяха високо оценени още на репетициите от Маестро Рота и целия екип на Андреа Бочели.

Втората част на концерта бе посветена на популярната музика – прочути италиански канцонети като Mamma и Funiculì funiculà се редуваха с великолепни инструментални пиеси от А. Пиацола, С. Майерс, Х. Фернандес, представени от специалните гости – китарното дуо Carisma с участието на българката Магдалена Калчева, и изключително емоционалният изпълнител на бандонеон и акордеон Марио Стефано Пиетродарчи. Едно от най-вълнуващите изпълнения на Андреа Бочели за вечерта беше песента La vie en rose, своеобразен дует с Едит Пиаф, съживил на видео-стените автентичния глас и образ на френската легенда. В края на програмата на сцената излезе и италианската поп-звезда Илария Делла Бидия в дуетно изпълнение с Бочели на хитовата песен Canto della terra. След финалния поклон публиката не искаше да пусне своя любимец и го извика на бис 4 пъти, а Бочели възнагради слушателите с прекрасните си изпълнения на I found my love in Portofino, Quizàs, quizàs, quizàs, Con te partirò и Nessun dorma от операта Турандот, които оставиха незабравими емоции за всички присъстващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай