Максим Бехар: Дигитализацията на Чудесата е в името на хората

Един артефакт много лесно би могъл да бъде представен дигитално пред чужденците, каза директорът на МЗ Комюникейшънс

Максим Бехар: Дигитализацията на Чудесата е в името на хората | StandartNews.com

Когато преди няколко седмици с госпожа Бозукова си говорихме за тази конференция, не очаквахме, че толкова много хора ще дойдат. Добре дошли, благодаря ви за вниманието. Това заяви Максим Бехар, главен изпълнителен директор на МЗ Комюникейшънс и директор по международно развитие на Световната PR, който откри международната конференция "Културата и бизнесът заедно в дигиталния свят", организирана от независимата медия "Стандарт" в партньорство с М3 Комюникейшънс.

Първият по рода си форум в България събра в столичния х. "Маринела" представители на изпълнителната власт, на националния и европейския парламент, кметове, бизнес, дарители, неправителствени организации, археолози, музейни и научни работници, както и академичните среди. Акцентът на събитието са бъдещето на българското културно – историческо наследство и възможностите за културен туризъм, пречупени през призмата на дигиталния свят.

Ще минат 5-10 г. и всичко това, което имаме, ще се счупи. Ако нямаме дигитални носители, то няма да се запази. Един артефакт много лесно би могъл да бъде представен дигитално пред чужденците. Ако я няма тази информация, едва ли България ще има своето място в туризма. Затова адмирации към г-жа Славка Бозукова и нейния екип, че правят тази кампания "Чудесата на България". Благодаря на министъра на културата Велислав Минеков, на фондация Евпора Ностра, на УНСС.

Благодаря и на г-н Сакскобургготски, който подкрепя тази инициатива.

Маестро Пласидо Доминго бе поканен да присъства и да връчи награди на млади изпълнители, но се извини, че не може да дойде. Той знае какви рискове има да влезе в зала с 250 човека преди концерта утре.

Благодарим на спонсорите, защото те са протегнатата ръка на бизнеса към културата.

И още нещо важно - може да дигитализираме каквото си искаме, но ако хората ги няма, всичко е безсмислено. Затова всичко се прави в името на хората, заключи Максим Бехар.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай