Сряда,

Връчиха първите ваучери от схемата за ИКТ услуги на МСП

От: Иван Ватахов -
Връчиха първите ваучери от схемата за ИКТ услуги на МСП
A
A
A

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ раздадоха първите 28 ваучера в пилотното издание на „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии“, администрирана от Агенцията и финансирана от ОПИК.

Събитието се проведе в сградата на ИАНМСП, като ваучерите в размер на 5 000 лв. и 20 000 лв., които предоставя програмата, бяха раздадени на бенефициентите от Илияна Илиева, и. д. главен директор на д-я „Европейски фондове за конкурентоспособност“ и ръководител на Управляващия орган на ОПИК, и от Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ българските МСП, които получиха своите ваучери, ще могат да подобрят или въведат дигитален маркетинг, да оптимизират процеси и/или да осигурят кибер и информационна сигурност.

По време на събитието г-жа Илиева представи програмите на ОПИК пред представителите на бизнеса, като пожела успех на бенефициентите по пътя към подобряването на дигиталното им присъствие.

От своя страна г-н Таков заяви, че Агенцията усилено работи по процедурата, която се очаква да подкрепи още над 400 предприятия, които ще могат да се възползват от услугите на близо 300  доставчици на ИКТ услуги.

Изпълнителният директор на ИАНМСП допълни, че широкият интерес, на който се радва програмата, е доказателство за нейната ефективност, която цели да развие целият дигитален сектор в страната.

Общият бюджет на ваучерната схема е над 9 милиона лева (9 180 000 лв.), като ще съдейства за достъпа на малкия и средните бизнес в страната до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите на ИКТ и производството.

Ваучерната схема се осъществява по договор, подписан от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ с № BG16RFOP002-2.15-0002-C01 с наименование „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)“ по процедура BG16RFOP002-2.015 – Подкрепа за растеж на малките и средни предприятия (МСП) чрез пилотно прилагане на ваучерни схеми от ИАНМСП по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички