Unfrosen.bg: всеки продукт заслужава втори шанс

Платформата за модни стоки официално стъпва на българския пазар

Unfrosen.bg: всеки продукт заслужава втори шанс | StandartNews.com

Unfrosen.bg, B2B маркетплейс за търговия с модни стоки на ниски цени, обяви официалното си влизане на българския пазар. Разговаряме с Хория Ступу, съосновател на компанията, за отличителния подход на платформата, нейната мисия и визия за бъдещето.

- Г-н Ступу, Eu-startups наскоро постави Unfrosen сред 10-те най-обещаващи румънски стартъпа, които да следим през 2024 г. и по-нататък – как вие и вашите партньори стигнахте до идеята да създадете тази платформа?

- Мисията ни е да преодолеем пропастта между големите брандове и ритейл компании в качеството им на продавачи от една страна и независимите търговци на дребно като купувачи от друга, за да улесним безпроблемната ликвидация на складови запаси и попълване на продуктовата гама. Транзакциите, които улесняваме чрез нашата платформа, са между независими магазини за мода, които нямат достъп до топ марки, и големи компании, които търсят бърза и ефективна ликвидност, когато нивото на складовата им наличност от стоки от минали сезони надхвърли определен праг.

По този начин предлагаме устойчиво решение за непродадените наличности и ги въвеждаме отново в икономическата верига – вярваме, че всеки продукт заслужава втори шанс. В същото време подкрепяме бизнеса в трудни времена – Unfrosen анализира пазарните транзакции и помага на продавачите да обявят продуктите си на точната цена за по-бърза продажба. Този стратегически подход позволява на продавачите да оптимизират възвръщаемостта от своите излишни складови запаси.

- Как точно работи платформата?

- Процесът на продажба на Unfrosen е създаден с цел опростяване и ефективност. Продавачите обявяват своите продукти на платформата, като задават правила за достъп на магазините, включително географски предпочитания и видове магазини.

Поръчките се правят онлайн, като продуктите се доставят от складовете на продавачите директно до магазините. Екипът на Unfrosen е ангажиран с логистиката, документацията, условията за плащане и връзките с клиентите.

Магазините, които могат да създадат профил в платформата Unfrosen, трябва да имат активна фирма и доказана търговска дейност с дрехи, обувки или аксесоари. Достъпът се предоставя, след като член на екипа на Unfrosen анализира заявката за одобрение, създадена на сайта.

Сред продавачите, работещи с платформата, са 5 от топ 10 ритейл компаниите в Европа и 5 модни марки от топ 50 в световен мащаб. От Unfrosen се зареждат над 2000 магазина в страните, в които оперираме, като Румъния и България се очертават ключови пазари.

- Само година след стартирането на платформата разширихте дейността си в Румъния, България, Унгария и Хърватия – какви са плановете ви занапред?

- Целта ни е да се установим като основната платформа, където брандовете и ритейл компаниите могат бързо да ликвидират всеки продукт от предишни сезони. Тази мисия придобива особено значение на фона на текущата пазарна динамика, тъй като Unfrosen предлага устойчиви решения в отговор на предизвикателството на непродадените дрехи в съответствие с новото европейско законодателство, забраняващо унищожаването на непродадени стоки.

Навлизането на Unfrosen.bg на българския пазар поставя крайъгълен камък в стремежа ни да революционализираме търговията с модни стоки на ниски цени. Със стотици магазини, които се присъединиха към нас още през първите месеци от стартирането на Unfrosen, планираме устойчив растеж и успех в България и извън нея.

За повече информация относно Unfrosen.bg и тяхната иновативна платформа посетете www.unfrosen.bg.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай