Топ бизнесмени ще стават "БГ посланици" в Америка

Топ бизнесмени ще стават "БГ посланици" в Америка | StandartNews.com

София. Представители на организацията „Американски приятели на Еврейския университет в Ерусалим" гостуваха в България през уикенда. Визитата се състоя с любезното съдействие на посланика на Израел в София Шаул Камиса Раз, чиято идея бе да запознае американските бизнесмени с възможностите за съвместни проекти с България в областта на образованието, социалната сфера, академичния обмен.

Делегацията от 19 утвърдени имена в американския бизнес остана очарована от красотата и хората на България по време на посещенията си в Рилския манастир, Националния исторически музей, Боянската църква, катедралата „Александър Невски", Софийската синагога. Така по естествен начин е на път да се реализира една от основните цели на израелския посланик за посещението - гостите да се превърнат в посланици на България в САЩ.

На специалния коктейл, организиран с подкрепата на Посолството на Израел, делегацията се запозна с изтъкнати представители на културния, медийния и бизнес елит на България. Присъстваха също посланиците на САЩ, Русия, Кипър, Дания, дипломати, представители на българската държава и бизнес, израелски предприемачи, ръководители на еврейските организации в България.

В своята реч посланик Камиса Раз специално подчерта ролята на България за спасяването на българските евреи и огромната благодарност, която Израел и евреите по света изпитват към страната-спасител.

Американските гости проявиха искрен интерес към България и към възможностите за съвместни проекти с български партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай