Топ икономист отсече! Тази класа у нас си отива

И посочи рисковите фактори за това

Топ икономист отсече! Тази класа у нас си отива | StandartNews.com

Сериозни предепреждения от известен наш икономически експерт.

Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно. За това предупреди в ефира на БНР икономистът Кузман Илиев, който е и председател на обединение "България може".

"За страна в борд е изключително опасно да има дефицит. В един момент може да не успяваш да плащаш заемите, които си взел, а това застрашава валутната стабилност".

Експертът напомни, че още преди две години е започнал да отправя предупреждения, че ще се стигне до вдигане на налозите.

"Защото хазната е на червено. Вече ни се казва, че МВФ го изисква. Това е опит да се замаскира факта, че България дълго време водеше една неразумна политика по отношение на хазната".

С ниските данъци ние правим дъмпинг на нашите европейски партньори, отбеляза още той.

"Ако ги вдигнем, с тази забатачена административна тежест, която имаме, ние губим конкурентни предимства.

Вървим към една все по-трудна за правене на бизнес среда. Ще убием средната класа".

Кузман Илиев определи случващото се в управляващото мнозинство като "игра на нерви".

"В началото Борисов може би имаше превес да поставя в неудобна ситуация партньорите си, но позагуби инициативата. Има едно надиграване. Но ако теглим чертата, няма да има особена разлика при едни изборни обстоятелства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Може ли
преди 1 месец

Да им еб....а майката на наще есгейски,,партньори" КОИТО ВСЪЩНОСТ СА НИ ВРАГОВЕ!!! Данъци и такси се вдигат от там и се определят от там ЗАЩО БЪЛГАРИЯ КОГА СТАНА КОЛОНИЯ НА ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ????ДА ПУКНЕТЕ ЛЪЖЦИ ПРОКЛЕТИ!ВЪН ОТ НАТО И ЕСЕС ВЕДНАГА!!!

Откажи
Plamen
преди 1 месец

Лъжеш куче, ако сега има избори ПП то ще се сринат , затова отрепките от ЦРУ и американското посолство се опитват да ,,ликвидират,, Борисов , за да остане техния агент Киро Тъпото на власт.

Откажи
Luba
преди 1 месец

Ха ха ха ,само Асен Василев ще оправи държавата!

Откажи
ТозиКойто
преди 1 месец

Поредния "експерт" по всичко. Абе аланкоолу, ако някой посмее да пипне дори с процент данъците на хората които вземат нещо над минимална, на следващия месец вече ще са на минимална. А разликата ще е под масата. Мен ме осигуряват почти на тавана, но лично ще отида при шефа да му предложа да ми намали заплатата и да ми дава пара от черната каса.

Откажи
Хаха
преди 1 месец

Само, като прочета, че е "експерт" и, че интервюто е пред БНР и няма смисъл да чета надолу... Човека си е взел хонорар, за да каже, каквото му е наредено и толкоз :D

Откажи
Егея Димитрова
преди 1 месец

"Топ икономист"!😈Чиито очи не сме виждали изобщо и който - заедно с тези 400 ще определят Европейски данъци, на гърба на НЕЕВРОПЕЙСКИ заплати, пенсии!!! Ха! Вече съвсем ни стегнаха Юздата! Следващата Им стъпка, вероятно ще бъде камшик! Май оня финансов бобър ще излезе послушник на ЦРУ, че планът е - да си губим собствеността???!😈

Откажи
Трезвомислещ
преди 1 месец

Голям "експерт"! Господ да ни пази от подобни специалисти и аналлизатори!

Откажи