Спецове по лавините ще борят бялата напаст с нова шейна

Цели се предпазване от инциденти и безопасно практикуване на зимен туризъм и планински спортове

Спецове по лавините ще борят бялата напаст с нова шейна | StandartNews.com
  • Цели се предпазване от инциденти и безопасно практикуване на зимен туризъм и планински спортове

Откритият през 2019 г. „Бош Инженеринг Център София“, принадлежащ на водещия световен доставчик на технологии и услуги, помага на Българската лавинна асоциация (БЛА) за купуването на оборудвана с най-нови възможности моторна шейна за разширяване на важната дейност на организацията.

Дарението е свързано с мисията на Центъра да подпомага безопасността във всички направления - както на пътя, така и по планинските склонове, и има за цел да съдейства за предпазването от инциденти и безопасното практикуване на зимни спортове. 

С нарастването на интереса към зимния туризъм и извънпистовото каране на ски и сноуборд в България дейността на лавинните спецове е от ключово значение за опазването на човешкия живот. Мисията на организацията да осигурява по-безопасен зимен туризъм отговаря на основните ценности в корпоративната социална отговорност на компанията „Бош“. 

„Екипът ни поставя сигурността и безопасността на първо място. Сред колегите ни има такива, които са планински спасители, и това прави връзката ни с подобни каузи още по-силна. Вярвам, че чрез дарението ще подпомогнем дейността на БЛА и работата ѝ в посока разгръщане на информационна кампания и превенция“, сподели Константин Конов, управляващ директор на „Бош Инженеринг Център София“.

“Изключително сме щастливи от това партньорство. С помощта на „Бош Инженеринг Център София“ дейността ни по анализ на лавинната опасност става много по-ефективна. Ще имаме възможност да покриваме по-голям терен и да събираме повече информация, анализите ни да са по-точни и широко обхватни“, каза от своя страна Росица Михайлова - председател на БЛА. 

В екипа на Центъра има служители, които като планински спасители помагат за осигуряване на безопасни условия и справяне с критични ситуации по пистите в планините. В екипа на компанията има и любители на зимните планински спортове, като при практикуването им те следват отговорно поведение и прилагат стриктни мерки за безопасност, похвалиха се от екипа на „Бош“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай