Siemens ще съкрати 15 000 служители

Siemens ще съкрати  15 000 служители | StandartNews.com

Мюнхен. Siemens ще съкрати 15 000 работни места през следващата година, една трета от които в Германия, като част от програма за намаляване на разходите на стойност 6 милиарда евро, заяви говорител на компанията в неделя, предаде Ройтерс.

Съобщението идва два месеца след свалянето на главния изпълнителен директор Петер Льошер, изготвил плана за икономии в края на миналата година.

Най-голямата европейска инженерна фирма, чиито продукти варират от слухови апарати до газови турбини, е загрижена от изоставането си от по-печеливши конкуренти като базираната в САЩ General Electric Co и швейцарската ABB.

Siemens и синдикатите са постигнали споразумение за около половината от съкращенията на работни места, заяви говорителят.

Той добави, че Siemens иска да сложи край на спекулациите на пазара за броя на работните места, които са на път да бъдат премахнати.

В Германия, около 2000 работни места ще бъдат орязани в производствените подразделения и други 1400 в енергийният и инфраструктурен сектор, заяви говорителят.

Siemens очаква да приключи текущата финансова година в понеделник с около 370 000 работници, същите като миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай