Сделка с ток вдига сметките за парно

Това твърдят от Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР).

Сделка с ток вдига сметките за парно | StandartNews.com

Сделка с ток на борсата е качила сметките за парно на абонатите на столичната топлофикация с по 5 лв. Това твърдят от Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР).

Експертната оценка е за директно причинени щети за 2.2 млн.лв. Според работодателите „Топлофикация София“ е ощетила потребителите в столицата с по 5 лв.

В информацията до медиите се уточнява, че на 16.07.2020 г. чрез двустранно договаряне през Българска независима енергийна борса (БНЕБ) анонимно за секунди е сключена сделка за 110 450 МВтч на цена 78,10 лв./МВтч и срок на доставка октомври, ноември и декември.

"Имаме информация, че именно „Топлофикация София“ е продавач на занижена цена на споменатата електроенергия", се казва още в писмото на АОБР до медиите.

Преди дни КЕВР съобщи, че е започната проверка за подобна сделка.

В позиция на „Топлофикация София“ по писмото на АОБР се казва, че дружеството е активен участник на борсата, като по този начин се диверсифицира продажбата на електрическа енергия и това е част от политиката за модернизация и стабилизация на дружеството.

"Стратегията за продажби на ток през всички възможни канали на енергийната борса, включително и канала Continuous trading, дава много добри резултати и за първо и второ тримесечие на 2020 г. е постигната средна продажна цена от над 80 лв./мВтч въпреки отбелязания общ срив на борсовата търговия с електроенергия.,се казва в писмото.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай