Ресторантьорите: Към ада се ходи с добри намерения

Това се казва в становище на БХРА.

Ресторантьорите: Към ада се ходи с добри намерения | StandartNews.com

Без подходящите икономически мерки целта да се опазят живота и здравето на хората води до смъртта на бизнеси, градени десетилетия, на прекършени човешки съдби, останали на улицата служители, цели региони губят основния си поминък. А всички ние знаем, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Това се казва в становище на БХРА.

През следващите 72 часа от Асоциацията очакват от членовете си предложения какъв да е пътят, по който ще тръгне БХРА оттук насетне, тъй като е очевидно, че ситият на гладния не вярва.

Явно е, че заради противоепидемичните мерки нямаме възможност ефективно да протестираме, но е и явно, че не можем да продължаваме и само да разчитаме на напразни обещания, се казва в писмото.

От Асоциацията припомнят, че неколкократно са предлагали решения, препоръки, но не намерили чуваемост.

Бяхме готови да останем затворени колкото е нужно, стига държавата да ни компенсира финансово. Предлагахме схеми и давахме примери с европейските мерки.

Нарочно не изпадаме в конкретика за всичко случило се от март до сега, за всички предложения и варианти за подпомагане на бизнеса, защото за съжаление всичко това ви е до болка познато. Но днес отново правителството иска да удължи мерките без да помисли да компенсации, което вече обрича бизнесът ни напълно,категорични са хотелиерите.

Вместо помощ от управляващите получихме подаяние, при това само за част от бизнеса.

Нощните заведения са неработещи с месеци и без никаква реална перспектива за бъдещето. Чрез затварянето им освен нашия персонал и бизнес бяха изоставени и музиканти, DJ, аниматори, охранители.

Хотелите и прилежащите им заведения с техните собственици и персонал са оставени на произвола на съдбата, обобщават от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай