Продават прочут завод в Пловдив на цената на боксониера. Купувачи няма

Първата фабрика за нитрилни ръкавици фалира

Продават прочут завод в Пловдив на цената на боксониера. Купувачи няма | StandartNews.com

Известна фабрика в Пловдив е на тезгяха за продажба, но купувачи няма. Частен съдебен изпълнител прави пореден опит за продажба на фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив. От първоначалната търгова цена, обявена преди две години, към днешна дата тя е паднала на 165 733 лв. без ДДС, което е 85 на сто от общата пазарна стойност на цялото оборудване, пише "Марица".

160 000 лева е цената на двустаен апартамент в Горна Оряховица или на боксониера в краен софийски квартал. 

За разлика от предните търгове, този ще се проведе по електронен път чрез онлайн платформа към Министерство на правосъдието. Наддаването ще е в периода от 28.06.2024 г. до 17 ч. на 04.07.2024 г., а резултатът ще се обяви на следващия ден.

Фабриката за нитрилни ръкавици се намира в Южната индустриална зона, на ул. „Кукленско шосе“ 17. Открита бе през 2022 г., а след кратка експлоатация собственикът „ППС Мануфакчъринг“ АД-София стартира процедура по несъстоятелност.  Върху целия имот е учреден особен залог в полза на взискателите по изпълнителното дело. 

В производственото предприятие са инвестирани 15 млн. лв. През 2021 г. Фондът за устойчиви градове одобри финансирането за проекта. Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лв., от които над 7 млн. лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. 

Също през 2021 г. дружеството получи и удостоверение за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лева. Има и ипотечен кредит от ОББ за над 1,2 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай