По 99 лв. ще похарчим за коледната трапеза

По 99 лв. ще похарчим за коледната трапеза | StandartNews.com

София. Средно по 99,2 лв. ще похарчи българинът за семейната трапеза по време на коледните и новогодишните празници. Това сочи социологическо проучване, възложено от веригата магазини "Лидл". От 31 до 150 лв. за празничната трапеза ще похарчат 63,6% от анкетираните. 19,1% са предвидили разходите им да бъдат в диапазона 151-500 лв., а едва 0,7% ще отделят над 501 лв. До 30 лева за почерпка по време на Коледа и Нова година ще заделят 14,7% от анкетираните. Седмичният бюджет за хранителни продукти на българина възлиза средно на 37,5 лв.

"Лидл България" навърши 3 г. от стъпването си на българския пазар. За този кратък срок марката е отворила 69 магазина, последният от който беше открит наскоро в столичния кв. "Младост". "През следващата година планираме да открием още 5 нови магазина в страната", каза управителят на "Лидл България" Милена Драгийска-Денчева. Компанията е разкрила близо 1500 работни места. Средната възраст на служителите ни е 33 години, което означава, че много млади хора са останали в България и са намерили реализацията си у нас, стана ясно от думите на г-жа Драгийска-Денчева.

Компанията е инвестирала в обучения на своя персонал над 1,7 млн. лв., каза финансовият директор на "Лидл България" Любомир Хърсев. Началният размер на брутната месечна работна заплата за касиери на пълен работен ден в Lidl e 700 лв. За октомври 2013 г. средната заплата на всички служители в търговските обекти на Лидл България - без ръководния персонал на магазините (управители и техните заместници) - е била 920 лв

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай