Оставка и съд! Лидер на превозвачите заплаши транспортния министър

Повторна среща с рганизации на превозвачите ще проведе днес премиерът Кирил Петков

Оставка и съд! Лидер на превозвачите заплаши транспортния министър | StandartNews.com

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, се закани тази сутрин пред бТВ да вкара в съда транспортния министър Николай Събев, заради отправени от него твърдения, които тя смята за набеждаване.

Милтенова коментира поисканата й от Събев оставка с думите: "Оставка за оставка". А по повод обвиненията му, че протестът на превозвачите е политически, Милтенова заяви, че заедно с председателя на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев ще подадат сигнал в прокуратурата за набеждаване.

"В момента има много голямо напрежение и се премина на едно ниво на лични отношения. Аз предлагам да се върнем към професионалния диалог. Протестите са с икономически характер. Когато те започнаха, бяхме обвинени, че сме приближени до ГЕРБ, след това разбрахме, че сме приближени до Путин", оплака се Милтенова.

Тя потвърди, че превозвачите ще излязат на протест - в сряда в 9 часа се преустановяват превозите, а в 9.30 започват протестните действия.

Исканията на превозвачите остават непроменени - премахване на био добавката в горивата, намаляване на акциза с 50% на дизела, одит на тол системата и поемане на контрола и оперирането й от държавата, включване в обхвата на тол системата само на втори клас международни пътища, както и разширението на обхвата на субсидираните превози, като се включат нерентабилни автобусни линии, които не се подпомагат в момента.

Повторна среща с браншовите организации на превозвачите ще проведе днес премиерът Кирил Петков. Първите разговори се провалиха. Превозвачите напуснаха срещата с Петков и министри, обидени от отношението към тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай