ОББ гарантира 70 млн. евро за финансиране на българския бизнес

ОББ и ЕИФ подписаха споразумение за гарантиране на транзакции, отпуснати за финансиране на малки, средни и малки междинни предприятия

ОББ гарантира 70 млн. евро за финансиране на българския бизнес | StandartNews.com

Обединена българска банка и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение за гарантиране на транзакции, отпуснати за финансиране на малки, средни и малки междинни предприятия (с до персонал до 499) на стойност 70 млн. евро.

Церемонията по подписване се проведе на 27.02.2020 по време на годишната FinTech и InsureTech конференция в София. От страна на Европейския инвестиционен фонд споразумението беше подписано от Винсент ван Стийнсел, ръководител Портфейлни гаранции, а от страна на Обединена българска банка  –  от Десислава Симеонова, изпълнителен директор Малки и средни предприятия и корпоративен сегмент.

Новата програма ДЖЕРЕМИ за търговско финансиране предоставя възможност за частично обезпечаване на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви и общи лимити за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и акредитиви в евро, лева и щатски долари. Максималният размер на ниво сделка е 3 млн. евро, като програмата гарантира 50%.

„Партньорството с Европейския инвестиционен фонд е от ключово значение за ОББ. Настоящето споразумение с ЕИФ е седмо поред за ОББ. Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти продукти с преференциални условия, изпълнявайки една от основните ни цели – да подкрепяме развитието на малките и средни предприятия в България. Към момента, по програми на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро.“, сподели Десислава Симеонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай