Новост. Първа мобилна зарядна станция у нас

Пуснаха я Renault и СБА

Новост. Първа мобилна зарядна станция у нас | StandartNews.com

Renault България и Съюза на българските автомобилисти пуснаха първата у нас мобилна зарядна станция. Целта на съвместно партньорство е да улесни ползването на електромобили в България.

Все още най-голямото притеснение на водачите на електромобили е техният пробег, който се променя драстично, особено през зимата и при шофиране с висока скорост по магистралата.

Без съмнение това е слабото място на електромобилите в момента.

Новата услуга дава възможност на клиентите на СБА да получат допълнителен заряд в извънредна ситуация, когато такъв не им е бил достатъчен за достигане на крайната дестинация или при липса на свободна стационарна зарядна станция.

Батерията на станцията се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път, което дава възможност за гъвкавост и бързина в предоставянето на услугата на няколко електромобила за кратък период от време.

Зарядното устройство работи в голям температурен диапазон от -20°C до +50°C, което го прави много подходящо за сезонността на българския климат.

Услугата „Мобилна зарядна станция” ще се предлага като част от стандартния пакет „Renault Пътна помощ” за всички нови и съществуващи клиенти на електромобили Renault.

Марката Renault е пионер и лидер в областта на електрическата мобилност вече повече от 10 години и не спира да разработва и подкрепя решения, улесняващи потреблението на електромобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай