Нов кариерен сайт и проактивна политика на трудовия пазар от Лидл

Нов кариерен сайт и проактивна  политика на трудовия пазар от Лидл | StandartNews.com

Прак­ти­чес­ки ори­енти­ра­но обу­че­ние, удобно ра­бот­но вре­ме, заплащане над средното в страната, въз­мож­ност за дъл­гос­роч­но раз­ви­тие в ка­ри­е­ра­та, си­гур­ност - то­ва са са­мо част от пре­дим­ства­та за ра­бо­та в Лидл, ко­и­то из­тък­на­ха от нем­ска­та ве­ри­га в рам­ки­те на "На­ци­о­нал­ни дни на ка­ри­е­ра­та" в НДК на 10 и 11 март. Те­ми­те, свър­за­ни с пер­спек­ти­ви­те за рас­теж в ка­ри­е­ра­та и въз­мож­нос­ти­те за обу­че­ние, бя­ха ед­ни най-дис­ку­ти­ра­ни­те с ра­бо­то­да­те­ли­те на съ­би­ти­е­то.

"Лидл Бъл­га­рия е ло­я­лен ра­бо­то­да­тел, кой­то ин­вес­ти­ра в сво­и­те слу­жи­те­ли, в тях­но­то обу­че­ние и раз­ви­тие. Ние зна­ем, че ус­пе­хът на ве­ри­га­та се дъл­жи имен­но на хо­ра­та, ко­и­то ра­бо­тят за нас, на тях­на­та от­да­де­ност и це­ле­ус­тре­ме­ност, за­то­ва за нас тях­но­то про­фе­си­о­нал­но и лич­нос­тно раз­ви­тие е от го­ля­мо зна­че­ние" - спо­де­лят от ком­па­ни­я­та. За по-доб­ра ко­му­ни­ка­ция по те­ми­те, свър­за­ни с ка­ри­ер­но­то раз­ви­тие в ком­па­ни­я­та, от Лидл пус­на­ха нов ка­ри­е­рен сайт. На ад­рес http://jobs.lidl.bg е пуб­ли­ку­ва­на ак­ту­ал­на ин­фор­ма­ция от­нос­но сво­бод­ни­те по­зи­ции във ве­ри­га­та и пред­сто­я­щи­те ка­ри­ер­ни съ­би­тия. Он­лайн все­ки лес­но мо­же да се за­поз­нае с по­ли­ти­ка­та на ком­па­ни­я­та, с ус­ло­ви­я­та на ра­бо­та­та в цен­тра­лен офис, ло­гис­ти­чен цен­тър и магазини на ве­ри­га­та, как­то и с изис­ква­ни­я­та за вся­ка ед­на по­зи­ция. Ос­вен чрез нов сайт, ком­па­ни­я­та все по-чес­то взи­ма учас­тие и в ини­ци­а­ти­ви и съ­би­тия с ка­ри­ер­на на­со­че­ност. Лидл бе­ше ини­ци­а­тор на сре­ща в Бер­лин със сту­ден­тска­та об­щност, къ­де­то бя­ха пред­ста­ве­ни сво­бод­ни­те по­зи­ции за млад­ши ме­ниджъ­ри в Бъл­га­рия. Ос­нов­на­та цел на кам­па­ни­я­та е да се да­де шанс на мла­ди­те об­ра­зо­ва­ни бъл­га­ри да по­лу­чат въз­мож­нос­ти за ка­ри­ер­но раз­ви­тие у нас - част от дъл­гос­роч­на по­ли­ти­ка на Лидл Бъл­га­рия. В след­ва­щи­те дни пред­стои учас­ти­е­то на Лидл и в "На­ци­о­нал­ни дни на ка­ри­е­ра­та" - Плов­див и Бур­гас.

От ве­ри­га­та спо­де­ли­ха, че през ля­то 2015 г. пред­стои и тре­то­то из­да­ние на Прак­ти­кан­тска­та прог­ра­ма на Лидл, ко­я­то да­ва шанс за ра­бо­та на най-мла­ди­те. Про­це­ду­ра­та по кан­ди­дат­ства­не ще бъ­де от­во­ре­на на про­лет, а одоб­ре­ни­те ще имат шан­са да ви­дят как ра­бо­ти ед­на от во­де­щи­те ев­ро­пей­ски тър­гов­ски ве­ри­ги. Ос­вен въ­веж­да­що обу­че­ние, прак­ти­кан­ти­те по­лу­ча­ват въз­мож­нос­тта да ра­бо­тят в млад и ди­на­ми­чен екип, ка­то за тру­да си по­лу­ча­ват ме­сеч­на зап­ла­та и ва­у­че­ри за хра­на.

В на­ве­че­ри­е­то на 5-та­та го­диш­ни­на на Лидл ком­па­ни­я­та ве­че има 76 ма­га­зи­на в 40 гра­да. Все­ки нов ма­га­зин раз­кри­ва меж­ду 15 и 25 ра­бот­ни мес­та, ка­то към мо­мен­та слу­жи­те­ли­те в ця­ла­та стра­на са близо 1700.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай