Носителят на Златната топка Майкъл Оуен става инвеститор в българската „Барин Спортс“

Футболната легенда ще бъде и посланик на високотехнологичната компания, която е част от портфолиото на Фонда за капиталови инвестиции на ББР

Носителят на Златната топка Майкъл Оуен става инвеститор в българската „Барин Спортс“ | StandartNews.com
  • Футболната легенда ще бъде и посланик на високотехнологичната компания, която е част от портфолиото на Фонда за капиталови инвестиции на ББР

Компанията за спортни технологии „Барин Спортс“ ще си партнира с английската футболна легенда Майкъл Оуен. Носителят на Златната топка става инвеститор и посланик на българския стартъп, от който наскоро придоби дял и Фондът за капиталови инвестиции на ББР.

Иновативната система на „Барин Спортс“ използва технология с изкуствен интелект, за да предостави точни данни в реално време за представянето на професионални атлети, което позволява да се направи цялостен анализ и персонализирани тренировъчни програми.

„Развълнуван съм от партньорството си с „Барин Спортс“, сподели Майкъл Оуен. „Тяхната отдаденост на спортните технологии съвпада със собствената ми страст към иновации и непрекъснато усъвършенстване. Твърдо вярвам, че GPS системата и услугата за проследяване на физическото състояние на спортистите и спазването на тактическите указания има огромен потенциал. Тя е революция в начина, по който подхождаме към спортните резултати, подготовката и превенцията от контузии“, убеден е легендата на Ливърпул.

„Приветстваме Майкъл Оуен в семейството на „Барин Спортс“. Забележителната му кариера и стремеж към постигане на високи резултати са в синхрон с нашите ценности“, заяви главният изпълнителен директор Владимир Грозданов.

Партньорството с Майкъл Оуен е част от стратегията на „Барин Спортс“ да се наложи като световен лидер на пазара на високотехнологични спортни решения.

От края на 2022 г. компанията е част от портфолиото на Фонда за капиталови инвестиции на ББР, което даде тласък на международната експанзия на марката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай