Нито един заразен турист с COVID-19 у нас

Това съобщи със задоволство Мариана Николова

Нито един заразен турист с COVID-19 у нас | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова информира в телефонен разговор Елена Лисенкова, първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, за възможностите за влизане на руски туристи у нас.

Тя посочи, че днес на среща при премиера с участието на здравния министър професор са били обявени три възможности за влизане в България - ваксинационен сертификат, обхващащ всички признати от Световната здравна организация ваксини, включително и "Спутник V", с отрицателен PCR тест или с отрицателен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.

Вицепремиерът отчете голям напредък по отношение на ваксинирането на туристическия бранш. По думите ѝ нито един турист у нас - и български, и чуждестранен, не се е разболял от коронавирус от началото на пандемията, поради което е обнадеждена, че може да имаме безопасно лято.

По нейни думи най-важната задача в момента е да бъде възстановен двустранният туристопоток, пострадал изключително много от глобалната пандемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай