Логистичен център в Силистра ще помага за търговията с Румъния

Логистичен център в Силистра ще помага за търговията с Румъния | StandartNews.com

Силистра. В Силистра започва строителството на логистичен център за развитие на предприемачеството. Той се изгражда по съвместен българо-румънски проект, финансиран с над 1 милион евро по европейската Програма за развитие на трансграничното сътрудничество между Румъния и България, предаде БНР.

Първата копка беше направена в петък, а стойността на проекта е 1,3 млн. евро

Финансирането е осигурено по проекта "Преодоляване на различията - интегрирана бизнес инфраструктура и услуги в района Силистра - Кълъраш" на местната асоциация за развитие и граждански инициативи в партньорство с Окръжния съвет и Агенцията по заетостта в съседния румънски град и със Силистренската търговско-промишлена палата.

Целта на проекта е да се укрепят условията за бизнес сътрудничество и да се насърчи предприемачеството в района от двете страни на река Дунав. Ще бъде разработена интегрирана румънско-българска електронна система за информация и бизнес услуги, така че да се увеличат възможностите за предприемачество, търсене и наемане на работна ръка и инвестиции.

Вече се създава многоезична информационна, интегрирана българо-румънска електронна система. Допълнително ще се организират съвместни панаири и изложения в Румъния и съвместни трудови борси с български предприемачи, което да доведе до повишаване заетостта на териториите по Долния Дунав.

Сградата на логистичния център ще бъде на два етажа с площ около 800 квадратни метра. Строителството трябва да приключи до края на юни догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай