Lafka се бори със сивия сектор

Lafka се бори със сивия сектор | StandartNews.com

София. "При нас може да се проследи пътят на всяка една стока от производител до търговски обект със съответните документи, платени ДДС и акцизи към държавата, издаден фискален бон и контролиран срок на годност", коментира политиката на дружеството изпълнителният директор Борис Захариев.

Всяка покупка от кафе до натурални сокове или сладки е с касова бележка, а всяка една стока пристига с фактура, по която се плаща ДДС и акциз. "В Lafka работим само с надеждни производители и носим отговорност за стоката в обектите си", обясни Захариев.

От "Табак Маркет" са безкомпромисни по отношение на стоките с изтекъл срок или с нарушена опаковка. При регистрирани подобни проблеми артикулите се свалят от продажба. В същото време малките търговци често са склонни да получават стока без фактури, за да избегнат регистрацията по ДДС или за да крият данъци. Или в някои случаи да продават контрабандна стока заради високата и бърза печалба. Служителите на Lafka подават сигнали до Агенция "Митници" за нелегална търговия с цигари в районите на своите павилиони. "В случай, че забележим продажба на контрабандни цигари около обектите ни, алармираме компетентните органи. Предполагаме, че по този начин бъркаме в интересите на определени икономически субекти и това може да е част от кампанията срещу нас, но сме решени да спазваме твърдо бизнес модела си, който не предполага компромиси за предлаганата стока спрямо клиентите ни", коментираха от компанията "Табак Маркет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай