Купуват автобуси с пари от Брюксел

Купуват автобуси с пари от Брюксел | StandartNews.com

София. Превозвачите може да получат европари през програмния период 2014-2020 г. за закупуването на нови автобуси. Вицепремиерът Даниела Бобева е поела ангажимент да съдейства за проучване на възможностите за включване на автобусните превозвачи като бенефициенти по ОП "Иновации и конкурентоспособност".

Това се казва в писмо, изпратено на 14 февруари от транспортния министър Данаил Папазов до председателя на УС на автобусните превозвачи в България Галя Топалова. То е в отговор на писмото на превозвачите от 13 ноември, в което те поставят пред държавата шест основни проблема.

Въпросът трябва да бъде отнесен към Дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката, която е управляващ орган по оперативната програма, съветват от ведомството на министър Папазов. Транспортният министър се обявява и за "разработването на изцяло нова национална транспортна схема, координирана с областните и общинските транспортни схеми".

Министър Папазов опровергава твърденията на автобусните превозвачи, че не получават компенсации за превозите на деца, пенсионери и други социални групи и цитира ПМС 1 от 9 януари 2013 г., което определя за целта в бюджета за 3013 г. 37,3 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай