КРИБ с рамо за превозвачите ни

КРИБ с рамо за превозвачите ни  | StandartNews.com

КРИБ изцяло подкрепя българските превозвачи, които в отговор на гръцката блокада също затвориха от българска страна границата. Подкрепяме и министърът на транспорта Ивайло Московски, който се опитва да убеждава гръцките фермери да вдигнат блокадата, заяви Евгений Иванов, изп. директор на КРИБ. До момента нито един гръцки министър не е посетил затворените контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

България трябва да отвърне на гръцките своеволия с реципрочни мерки, смятат от КРИБ в отговор на запитване на икономическия министър Божидар Лукарски. Декларациите не вършат работа, заяви работодателската организация, чийто член е БАСАТ. По данни на асоциацията на превозвачите щети от продължилите повече от месец блокади водят до няколко десетки милиона лева загуби.

Междувременно стана ясно, че български шофьор на тир, след като е преминал в Гърция, е получил инсулт. Наша линейка веднага отишла при 56-годишния мъж. "В момента е стабилизиран, но има риск за живота му. Получел е исхемичен мозъчен инсулт", заяви д-р Димитър Попстоев от Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай