Изненада в самолетите. Нов начин на качване

Пести време и пари

Изненада в самолетите. Нов начин на качване | StandartNews.com

Голяма изненада в самолетите. Скоро може да има нов начин на качване, за да се скъси времето за подготовка преди излитане.

Авиокомпанията с най-много полети зад Океана започва да качва клиентите си на борда по нов метод, съобщава CNN, цитирана от profit.bg.

United Airlines променя процедурата, надявайки се да спести до две минути време за качване. Първи ще са пътниците до прозореца в икономична класа. Те ще бъдат последвани от тези с места на средните седалки, а хората до пътеката ще се качват последни.

 

Процесът, съкратен като WILMA за window-middle-aisle "беше тестван на четири вътрешни летища и един хъб и е по-бърз", се казва в съобщение на компанията до представителите на отдела за обслужване на клиенти.

Промяната също така означава, че тези, които резервират места до прозореца, ще имат леко предимство за заветното и ограничено място в багажника отгоре.

Бързо качване на борда - големи икономии

"Спестяването дори на една минута от времето за заход на самолета може да достигне до няколкостотин милиона долара годишно за голяма авиокомпания", казва Джон Милн от университета Кларксън в Потсдам, Ню Йорк. Той е съавтор на над 20 статии по темата за качване на борда.

Обяснява, че спестяването на време се свежда до по-доброто използване на ключов ресурс на авиокомпанията - самолетите и добавя, че "особено големи икономии за авиокомпанията се получават, когато намаляването на времето за качване на борда води до предлагане на допълнителен полет през деня".

Иновацията на United Airlines е най-новата промяна в процедурите за качване на борда на самолетите от страна на голяма авиокомпания в САЩ. През 2017 г. American Airlines премина към система за качване на борда с девет групи, припомня CNN.

По-рано тази година авиокомпания Southwest Airlines, която не разпределя места, обяви промени в своята система за качване на борда в три групи, като ограничи броя на пътниците, които могат да си купят слотове за ранно чекиране, за да се сдобият с по-добро място.

"Обратно пирамидално" качване

Милн е привърженик на метода "обратна пирамида" с четири групи за качване.

Първата е на пътниците със седалки до прозореца в задната половина на самолета. Втората е на пътници със средни седалки в задната половина и места с прозорци в предната половина. Третата група е на пътници със средни места в предната половина на самолета и места на пътеката в задната половина. Четвъртата и последна група са пътниците със седалки на пътеката в предната половина на самолета.

"Методът на обратната пирамида се качва по-бързо от WILMA и е по-прост", казва Милн.

Новата процедура за качване на борда на самолетите на United Airlines не предвижда промени в приоритетното качване на хора с увреждания или на хора с най-високо ниво на статут на редовен пътник. Не се правят и промени в първа група, която включва пътниците в първа и бизнес класа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Toni Ivanov
преди 6 месеца

Редът на качване е най-добър,ако се качват първо пътниците от опашката и се върви към пилотската кабина

Откажи