Сряда,

Инвестбанк и Iris Solutions в стратегическо партньорство

От: Стандарт -
124
Инвестбанк и Iris Solutions в стратегическо партньорство
A
A
A

IRIS Solutions сключи договор за стратегическо партньорство с „Инвестбанк” АД за интегриране на услугите за отворено банкиране в различни бизнес направления на банката. Благодарение на предоставените решения и услуги от страна на IRIS Solutions, „Инвестбанк” АД ще доразвие предоставянето на иновативни финансови услуги, персонализирани оферти и нови методи за плащане.

„Инвестбанк“ АД е една от най-динамично развиващите се българска банки през последните години. Тя разширява присъствието си на финансовите пазари чрез обогатено портфолио от дигитални  продукти, модерни услуги и индивидуален подход към всеки клиент.

Партньорството на IRIS Solutions и „Инвестбанк” АД включва внедряването на решение за мултибанкинг в дигиталните канали на банката, съвместно представяне на нов тип платежни терминали, базирани на транзакции от тип “сметка-към-сметка”, интегриране на данни, получавани през отворено банкиране в процесите за онлайн онбординг на клиенти, кандидатстване за кредитни продукти, включително обогатяване на показателите, използвани в кредитния скоринг на банката с данни от транзакционното поведение на клиентите. Новите дигитални услуги дават възможност на служителите на банката да разполагат с истинска картина за финансовата стабилност на клиентите си и ще вземат по-лесно и бързо информирано решение при отпускане на кредити.

„Това стратегическо партньорство е поредна крачка в посока налагането на отвореното банкиране като един от факторите с най-значимо участие в дигитализирането на финансовите услуги на българския пазар”, заяви Галя Димитрова, управител на IRIS Solutions. IRIS Solutions е платежна институция, лицензирана от БНБ за услугите по доставка на информация

по сметка и иницииране на плащане. Дружеството предлага своите услуги на пазарите в България, Гърция и Румъния. Сред клиентите на IRIS Solutions са Банка ДСК, Инвестбанк, Софийска вода, Токи пауър, Микроинвест и други.

Стратегическото партньорство между „Инвестбанк“ АД и IRIS Solutions e важна стъпка от цялостния процес на дигитализация на „Инвестбанк“ АД в последните години.

„Интеграцията на система за отворено банкиране е изцяло нова посока в повишаване качеството на обслужване на нашите клиенти. По този начин ще съумеем да доразвием потенциала, който предлагат съвременните технологии и да постигнем сигурни и достъпни платежни решения“, коментира Светослав Миланов, Изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на „Инвестбанк“ АД.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички