Имаш идея за свой дом – време е да я реализираш

До края на месец октомври Пощенска банка предлага атрактивни условия по своите жилищни кредити

Имаш идея за свой дом – време е да я реализираш | StandartNews.com
  • До края на месец октомври Пощенска банка предлага атрактивни условия по своите жилищни кредити

Нов сезон – нови планове. Помнимобещанието, което си дадохме през първите дни на новата година – да имаме свой собствен дом.Годината е към своя край и е време да превърнем обещанията в реални действия. Нищо не може да се сравни с вълнението да имаме своесобствено жилище, в което всичко да се случва по нашите правила – от декорацията по стените и стълбите до окачения таван и цветята на балкона. Освен това планирането е удоволствие, съпътстващо всяко ново начинание.Време е да реализираме смело всички свои идеи и да преминем бързо и лесно през основните стъпки до мечтаното ни жилище.

ПРАВИЛНО ПЛАНИРАНЕ

Първата стъпка, разбира се, е доброто планиране. Време е да изберем в кой квартал ще бъде нашето ново жилище, да решим колко да бъде голямо и с какво изложение, да подберем цвета, в който ще боядисаме детската стая, да изберем дивана за хола или мебелите за кухнята.Има толкова много идеи за това как да превърнем жилището във функционално и уютно пространство, а цветовите решения са безброй. Важен е нашият стил. Последните месеци ни доказаха, че не е толкова трудно да комбинираме спалнята с офиса и хола с кухнята. Ето защо и новите интериорни решения много често включват прегради за рационално разделяне на пространството. Материалите най-често са естествени, а цветовете меки, светли и пастелни, създаващи спокойствие. Можем да се посветим на дълго планиране, когато сме направили първия и най-важен избор – кой ще е нашият финансов партньор.Точно сега Пощенска банка предлага атрактивни условия за жилищно кредитиране през целия месец октомври, като част от инициативата „месец на жилищното кредитиране“. Можем да се възползваме от отлични условия за финансиране, като спестим до 700 лева от първоначалните си разходи, свързани с кредита.

ОТЛИЧНО ФИНАНСИРАНЕ

Втората стъпка е финансирането. За покупка нанов дом може би ще ни трябват идопълнителни средства към личните ни финанси. Затова специалистите препоръчват, с едно посещение до най-близкия банков офис, експерти в жилищното кредитиране да ни ориентират, както за размера на финансиране, който можем да получим, така и за избора на подходящ за нас продукт.Кои са най-важните фактори, на които трябва да обърнем внимание, показва проучване на Алфа Рисърч, направено по поръчка на Пощенска банка. Основен фактор при теглене на жилищен или ипотечен кредит за българите на възраст между 25 и 55 г. е „банката да е голяма и стабилна“ (22,5%), следван от размера на лихвения процент (17,5%) и възможността да избираме между фиксирана и плаваща лихва по кредита (17,5%). Пощенска банка предлага избор между уникалния за пазара „Супер жилищен кредит“с фиксиран лихвен процент до 30 г. или жилищен кредит с плаващ лихвен процент за целия срок на кредита, с възможност за погасяване на равни или намаляващи месечни вноски. Кредитът е в размер до 500000 лева и може да се използва за покупка на жилище или за рефинансиране на съществуващ жилищен кредит, като размерът на финансиране е до 85% от пазарната оценка на обезпечението. В месеца на жилищното кредитиране Пощенска банка ни предлага и допълнителни отстъпки – без такса за оценка на кредитоспособността и без първоначални такси при рефинансиране на външни задължения.

„За нас е важно да съдействаме на нашите клиенти при вземането на най-подходящото решение за покупката на техния дом. Знаем колко ценна е тази инвестиция за тях, особено през тази година, в която всички разбрахме, че най-сигурното място е собственото ни жилище. От дългогодишната ни съвместна работа сме установили, че всички клиентиимат различни представи за своя дом, но всички те имат нужда някой да ги ориентира при избора на подходящ финансов продукт, да ги преведе през процеса на кандидатстване и усвояване на кредита, да им даде полезни съвети за планирането на техния бюджет. Затова обявихме и този специален „месец на жилищното кредитиране“ в Пощенска банка, по време на който предлагаме още по-добри условия на нашите клиенти и възможност за консултация както онлайн, така и в центровете ни за жилищно кредитиране“, коментират от банката.

ДОБРО КОНСУЛТИРАНЕ

Един от всеки шест анкетирани определя като ключов фактор качествената консултация и ясните условия по сделката. Пощенска банка е една от банките с традиции в жилищното кредитиране и близо 30 години помага на хората да закупят свой дом. Тя е една от малкото банки в България, която инвестира в развитие и изграждане на специализирани центрове за жилищно кредитиране. Специалистите там могат да ни съдействат от подготвянето на необходимите документи до получаването на самото финансиране.Есента е любимото време, което всички мечтаем да прекараме заедно с любимите хора – да изпием чаша горещ шоколад или ароматен чай, най-после да намерим време за любимия си филм или просто да релаксираме на удобния ни диван. Ако предпочитаме комфорта на дома, но имаме нужда от консултация – можем да се възползваме и от безплатна онлайн консултация за жилищен кредит през мобилнoто приложение EVA Postbankс функцията „Livechat“, което може да бъде изтеглено от Google Play или App Store. По този начин можем да получим цялата предварителна информация за жилищен кредит и дори да кандидатстваме за финансиране, без да е необходимо да посещаваме офис на банката. Освен това можем да заявим онлайн лесно и удобно жилищен кредит през сайта на банката. Крайната цел е ясна – да бъдем щастливи у дома!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай