"Хювефарма" купува френски завод в Италия

"Хювефарма" купува френски завод в Италия | StandartNews.com

Водим преговори за придобиване и на други производства извън България, заяви Домусчиев

"Хювефарма" придобива голям химически завод в градчето Гаресио в Северозападна Италия. Това съобщи за "Стандарт" изпълнителният директор на фармацевтичния гигант Кирил Домусчиев. Изключително сме доволни от сделката, по която от дълго време водим преговори с френската компания "Санофи", обясни той. Радвам се, че успях да подпиша договора и че вече сме на крачка от нейното финализиране, заяви Домусчиев и уточни, че финансовите параметри по сделката са конфиденциални. Предстоят някои бюрократични процедури, свързани със спецификата на италианското законодателство, но се надявам до няколко месеца да успеем да приключим сделката, обясни още Кирил Домусчиев.

С придобиването на завода в Гаресио "Хювефарма" ще разшири дейността си в областта на химичния синтез, като разработва и произвежда продукти, активни субстанции и междинни продукти за хуманна и за ветеринарна медицина и ще повиши конкурентоспособността си. "Хювефарма" планира да внедри в завода нови активни субстанции и междинни продукти. Според информация от централата на френската компания "Санофи", "Хювефарма" е избрана за купувач именно на базата на положителната оценка, дадена на представения план за развитие на завода.

"Хювефарма" е международна фармацевтична компания, която присъства в над 95 страни и заема 14-то място в класацията на компаниите във ветеринарно-медицинския бранш в световен мащаб. Тя разработва, произвежда и продава както ветеринарно-медицински продукти, фуражни добавки, ензими и пробиотици за животновъдството, така и продукти за хуманната медицина. Централата на "Хювефарма е у нас, а 100% от капитала й е собственост на инвестиционната компания "Адванс Пропъртис" на семейство Домусчиеви.

"Стремим се да продаваме на големи пазари с добра покупателна способност като ЕС, САЩ и някои държави в двете Америки и Азия. Затова водим преговори за закупуването и на още някои бизнеси и на свързаните с тях предприятия извън България, които се надявам скоро да финализираме", коментира още Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай