Голяма опасност за парите ни! Предупреждение от Милен Велчев

В навечерието на нови избори щеше да настъпи вакханалия

Голяма опасност за парите ни! Предупреждение от Милен Велчев | StandartNews.com

Това, че реши да не внася нов бюджет за 2023 г., а да предложи удължено действие за изпълнение на този за 2022 г., е "най-добрият ход, който можеше да направи служебният кабинет", заяви пред бТВ бившият министър на финансите Милен Велчев.

"В навечерието на нови избори щеше да настъпи вакханалия. България е в сериозен фискален проблем. Фискалната политика се състои в това да помага за ускоряване или забавяне на икономиката. Когато колата е по нанадолнище, не натискате газ, а спирачка. А предишното управляващо мнозинство, когато колата се движеше със страшно висока скорост, натисна газта", каза Велчев.

"Бюджетът не е този апокалипсис, който се представя. Ако нямаме нов бюджет, няма да има компенсации и помощи", заяви пък Любослав Костов от КНСБ.

"Аз чувам това, което казват синдикатите, но не можем да отричаме, че имаме финансов проблем. Ситуацията е много сходна с Великобритания. Там 30-годишните държавни облигации стигнаха 5%, не 6%, колкото са стигнали краткосрочните облигации при нас. И това коства поста на министър-председателя", разказа Милен Велчев.

"Пари в държавата има, но трябва да се харчат разумно", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай